Extra pengar till Grafikverkstan

Den konstlitografiska kollektivverkstaden i Tidaholm har fått extra stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnden. Stödet är ett engångsbelopp på 125 000 kronor.

Verkstaden är en del av Litografiska akademien där Hellidens folkhögskola också bedriver två långa kurser, dels Grafikskolan, dels Konstnärligt basår.

Syftet med stödet är att stärka medlemmar genom kompetensutveckling och stärka kollektivverkstädernas roll i regional utveckling. Stödet ska även gå till att genomföra aktiviteter för personer som inte är medlemmar, då kulturnämnden anser att kollektivverkstäderna har en viktig roll att spela som mötesplats.

Läs mer om stödet.

Läs här vad lokaltidningen Västgötabladet skriver om saken.

Läs mer om Litografiska akademin på lithonet.se.

Katarina i radions P1

I dag tisdag den 3 oktober, kl 14 medverkar vår keramiklärare Katarina Botwid i Vetenskapsradion historia, i ett program om Lödöse. Det är hennes forskning kring keramiska metoder som är med och lägger pussel om det tidiga Sveriges framväxt. Det går naturligtvis bra att lyssna på programmet efteråt också.

Skövde konstskola startade i Bohuslän

Skövde konstskola startade året med ett studiebesök i Bohuslän. Under en vecka målades det, tecknades och gjordes intressanta studiebesök.

 

Efter utställningen med Arne Isacsson på Alvarellmuséet i Skärhamn gjorde vi ett mycket uppskattat ateljébesök  hos Margareta Blomberg, konstnär och maka till  Arne i deras gemensamma hem, tillika ateljé, i Gerlesborg.