Sommarkurs på Helliden!

Det finns platser kvar på några kurser! Skynda att ringa kanske din kurs har platser kvar! 0502/17800

Härlig miljö, god mat och kunniga lärare, visst låter det bra? I år kan du söka följande kurser:

  • Bokbinderi och papper
  • Nybörjarkurs i betonggjutning
  • Tygtryck med rapportering
  • Yoga tillsammans – 10 år
  • Silversmide
  • Måleri
  • Västgötabygd

Läs mer om våra sommarkurser.

Vi söker Kock/kokerska

Kock/kokerska, Hellidens folkhögskola

Hellidens folkhögskola söker en kock/kokerska. Vi är en folkhögskola med internat och maten har en central roll i skolan. För oss är det viktigt med bra matkvalitet och att våra gäster ska känna sig väl omhändertagna.
Hellidens folkhögskola bedriver folkbildningsarbete med 135 deltagare på långa kurser, varav cirka 35 deltagare bor på skolan under läsåret. Vi serverar frukost, fika och lunch till deltagarna på den egna skolan samt lunch till en förskola och till privata gäster. Totalt lagar köket cirka 80 – 100 portioner till lunch en normal dag. Hellidens folkhögskola arbetar också med uppdragsutbildningar, konferensverksamhet och uthyrningar, vilket medför att en viss kvälls- eller helgtjänstgöring kan förekomma.
Skolan drivs av Blåbandsrörelsens folkhögskoleförening. Blå Bandet är en nykterhetsorganisation som arbetar för ett tryggt samhälle, fritt från alkohol och andra droger, där alla människor har lika värde. Mer information finns på vår hemsida, www.helliden.se.

Arbetsuppgifter
Uppdraget som kock/kokerska innebär främst matlagning till normalkost och specialkost samt arbete med servering, diskning och städning i köket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som läst livsmedelsprogram eller liknande utbildning. Erfarenhet från arbete inom restaurang eller storkök samt erfarenhet från tillagning av specialkoster är meriterande. Du måste kunna lägga stor vikt vid hög matkvalitet, service och god kontakt med våra gäster. Du finns i ett arbetslag där alla jobbar målinriktat, vilket innebär att du ska trivas både med att arbeta i grupp och självständigt.

Varaktighet/arbetstid: Heltid tillsvidare, provanställning kan förekomma
Tillträde: 20 augusti eller enligt överenskommelse
Lön: Fast lön, enligt avtal och överenskommelse. Ange löneanspråk i ansökan.
Ansökan: Din ansökan, personligt brev med CV, skickas till Hellidens folkhögskola, 522 94 Tidaholm eller till lena.elmquist@helliden.se
Sista ansökningsdag: 17 augusti
Närmare upplysningar om tjänsten:
Rektor Lena Elmquist, 0502-178 10
Kökschef Irene Karlsson, 0502-178 06

 

Bo på slottet!

Nu har våra deltagare slutat och vi har extra många rum att hyra ut för kortare o längre besök.  

Vi har konkurenskraftiga priser och skön miljö, 

Nu under sommaren har du möjlighet att bo på slottet…

Du bokar genom booking.com eller ringer direkt till skolan 0502-17800

Toppentilfälle om du har släktträff på gång och behöver fler sängplatser eller bara vill slippa folk som sover i hela huset :)

Dela och sprid så hela Sverige får chansen att bo på vårt slott och besöka vår stad!

Internationella Kvinnodagen 8 Mars

Deltagare från konsthantverks kurserna och grafisk design är med och ställer ut på kyrkans hus Tidaholm.  Det visas plancher från GD och skulpturer av konsthantverks deltagarna. Utställningen öppnar med mingel kl 17:00

Internationella kvinnodagen uppmärksammas i Tidaholm med ett samarrangemang mellan Svenska kyrkan Tidaholm, Studieförbundet Vuxenskolan och Sensus studieförbund. medverkar gör även deltagare från Hellidens folkhögskola och Röda korset, Tidaholm och Lidens blomsterhandel. .

Eventet startar kl 17 med mingel och invigning då folkhögskolans deltagare visar sina verk. Senare under kvällen blir det föredrag med Anna Mårtensson relationsvåldsexpert
och kammaråklagare Jönköpings län Och därefter får besökarna njuta av musik av Anna Gustafsson.

illustration Aina Hüls, Grafisk Design