Lärare SVA/projektledare

Hellidens folkhögskola söker lärare som vill jobba som projektledare med att anordna aktiviteter för asylsökande.

Vi söker lärare med huvudinriktning mot svenska som andraspråk och gärna kompletterande utbildning i kreativa/konstnärliga inriktningar för att hålla i vår aktivitet för asylsökande som kommer att vara under förmiddagar dagtid. Kursen är tänkt att ge de asylsökande en grund i lätt svenska samt samhällsorientering om hur det svenska samhället fungerar när det gäller t.ex. utbildning, arbetsmarknad och omsorg. En annan del i aktiviteten ägnas åt kreativa sysselsättningar där deltagarna får prova på olika moment inom kreativa områden. Den tredje delen i aktiviteten handlar om hälsa.

Vi söker dig som har folkhögskollärarutbildning eller annan motsvarande lärarutbildning. Vi välkomnar även ansökningar med annan relevant akademisk utbildning och erfarenhet. Språkkunskaper från de asylsökandes länder är meriterande. Om du har någon kompletterande utbildning eller erfarenhet som gäller idrott/sport/hälsa är det ett plus.

Att arbeta som lärare på en folkhögskola är inte som andra lärarjobb. På folkhögskolan finns ett nära samarbete mellan lärare och deltagare, både i utformandet av kurserna och i det dagliga arbetet. Arbetet kan innebära tjänstgöring på kvällar och helger och arbetsbelastningen kan vara olika stor under veckorna.

Hellidens folkhögskola bedriver folkbildningsarbete med cirka 135 deltagare på långa kurser samt uppdragsutbildningar, korta kurser och konferensverksamhet. Skolan drivs av Blåbandsrörelsens folkhögskoleförening. Blå Bandet är en nykterhetsorganisation som arbetar för ett tryggt samhälle, fritt från alkohol och andra droger, där alla människor har lika värde. Den som vill arbeta här ska ha förståelse för huvudmannens ideologi och vara solidarisk med skolans alkohol- och narkotikafria miljö. Läs mer om det här.

Varaktighet/arbetstid: Tillträde snarast efter överenskommelse. 50 procent visstidsanställning start snarast till 2018-03-16 med möjlig förlängning.

Lön: Fast lön, enligt avtal och överenskommelse.

Ansökan: Din ansökan, personligt brev med CV, skickas till Hellidens folkhögskola, 522 94 Tidaholm eller till lena.elmquist@helliden.se.

Sista ansökningsdag: 20 september. Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Närmare upplysningar om tjänsten: Rektor Lena Elmquist, 0502-178 00

Facklig kontaktperson: Förbundet Folkhögskollärarna, Yvonne Jonsson, 0502-178 16.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.