Vik lärare i svenska, religion, SVA mm

Vi söker lärare med huvudinriktning mot svenska, kreativt skrivande, informationstext, religionskunskap samt svenska som andra språk. Undervisningen kommer främst att ske på vår allmänna kurs och vår allmänna kurs på distans samt på kursen Grafisk design och i projekt och kurser för asylsökande och nya svenskar. Vi arbetar både temamässigt och ämnesinriktat.

Vi söker dig som har folkhögskollärarutbildning eller annan motsvarande lärarutbildning.

Att arbeta som lärare på en folkhögskola är inte som andra lärarjobb. På folkhögskolan finns ett nära samarbete mellan lärare och deltagare, både i utformandet av kurserna och i det dagliga arbetet. Arbetet kan innebära tjänstgöring på kvällar och helger och arbetsbelastningen kan vara olika stor under veckorna.

Hellidens folkhögskola bedriver folkbildningsarbete med cirka 135 deltagare på långa kurser samt uppdragsutbildningar, korta kurser och konferensverksamhet. Skolan drivs av Blåbandsrörelsens folkhögskoleförening. Blå Bandet är en nykterhetsorganisation som arbetar för ett tryggt samhälle, fritt från alkohol och andra droger, där alla människor har lika värde. Den som vill arbeta här ska ha förståelse för huvudmannens ideologi och vara solidarisk med skolans alkohol- och narkotikafria miljö.

Varaktighet/arbetstid: Tillträde snarast efter överenskommelse. 50-100 procent vikariat till 2017-12-31 med möjlig förlängning.

Lön: Fast lön, enligt avtal och överenskommelse.

Ansökan: Din ansökan, personligt brev med CV, skickas till Hellidens folkhögskola, 522 94 Tidaholm eller till lena.elmquist@helliden.se.

Sista ansökningsdag: 23 augusti.

Närmare upplysningar om tjänsten: Rektor Lena Elmquist, 0502-178 00

Facklig kontaktperson: Förbundet Folkhögskollärarna, Yvonne Jonsson, 0502-178 16.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.