Möjligheternas kurs

Möjligheternas kurs vänder sig till dig som har varit sjuk länge. I vår slottsmiljö träffar du andra människor som befinner sig i liknande situation som du själv. I grupp får du uppleva, samtala och reflektera över dina möjligheter på din väg vidare mot arbete eller studier via arbetslivsinriktad rehabilitering

Ny aktivitet våren 2017

Starten för vårens aktivitet sker i vecka 5, måndag 30 januari, och pågår i 15 veckor fram till 12 maj. Det har varit många som velat delta i vårens aktivitet och rekryteringen är nu avslutad.
En väntelista är upprättad och längre ner på sidan kan du läsa hur du går tillväga om du är intresserad att delta i Möjligheternas kurs.

Förrehabilitering – nya möjligheter för dig som är långtidssjuk

Att träffa andra i liknande situation och vara med om roliga, intressanta och självstärkande upplevelser kan vara en ny start för kropp och själ. Du får en personlig mentor att samtala med under hela aktiviteten och du kan vara med och påverka innehållet i Möjligheternas kurs.
Vi vill erbjuda roliga och livsbejakande aktiviteter i kreativ miljö och lyfta fram det positiva och friska. Vi vill peka på olika möjligheter att utvecklas som människa. I Möjligheternas kurs är det personliga samtalet centralt.
Du och din mentor har regelbundna samtal och tillsammans träffar ni, vid några tillfällen, din handläggare som vi då bjuder in till Helliden.

Innehåll

Möjligheternas kurs består av flera temaområden:
1 Må Bra!
– promenader
– stresshantering
– avslappning
– kost- och livsstilsfrågor
– frågor om välbefinnande
– personlig utveckling
– fokusträning

2 Människa och samhälle
– mitt förhållningssätt till samhället
– nutidsorientering
– kultur
– studiebesök
– möten med intressanta gäster

3 Skapande
– pröva olika former av konsthantverk
– fritt skapande i färg
– teckning och målning
– grafik

4 Reflektion
– personliga samtal
– enskild reflektion
– reflektion i grupp
– personlig vägledning.

Vill du vara med?

Om du vill delta i Möjligheternas kurs, ska du ta kontakt med din handläggare. Tillsammans beslutar ni om du kan delta.
Mer information kan du få om du ringer till Hellidens folkhögskola,
tfn 0502-178 00, eller direkt till aktivitetsledare Bo Frid tfn 0733-707210.
Möjligheternas kurs är en aktivitet som Hellidens folkhögskola genomför på uppdrag av Samordningsförbundet Östra Skaraborg.
Därför kostar det inget att delta, du får material och kan få dina resor till Helliden betalda. Du kan, om du vill, köpa lunch på skolan.

Om Helliden

Hellidens folkhögskola är en mötesplats för människor i alla åldrar, med olika intressen och bakgrund. Skolan erbjuder en kreativ miljö och är en positiv växtplats för människor i utveckling.
Hellidens Folkhögskola ägs av Blå Bandet som verkar för ett solidariskt samhälle fritt från alkohol och andra droger. Därför är hela skolans område och verksamhet drogfri. Hellidens folkhögskola ligger vackert beläget på Hellidsberget i utkanten av Tidaholm. Huvudbyggnaden är ett ståtligt slott och våra undervisningslokaler är ljusa och funktionella.