Sommarkurser 2017

Nu är du välkommen att söka till årets sommarkurser. Läs mer om anmälan och priser för boende.

Carina håller sommarkurs i betonggjutning
Carina håller sommarkurs i betonggjutning

Nybörjarkurs i betonggjutning

Under denna grundkurs i betonggjutning kommer vi att gå igenom grunderna för att blanda betong, hur den skall användas och hanteras. Du kommer att få lära dig hur du bäst gjuter krukor, fat m.m. i till exempel mjölkkartonger, hinkar, handdukar, grovt virkade dukar m.m. Har du plastbyttor, barnstövlar och annat som du vill gjuta i så ta gärna med det.
Vi kommer även att gå igenom hur du kan dekorera dina alster med hjälp av mosaik och olika avtryck av blad/löv/virkad duk m.m. Har du speciella önskemål om vad du vill gjuta är det bra om du noterar detta i din anmälan.
Tänk på att ha oömma kläder och efter väder då vi även kommer att vara utomhus.
Grundmaterial som ingår i den avgift du betalar för kursen: 1 hink, 1 blandpinne, 1 par gummihandskar, 1 munskydd samt 1 betongsäck (25 kg). Möjlighet finns att köpa till mer betong.

Kursledare är Carina Rehn, som har Facebook-gruppen Betonghörnan.

Kursdagar: 8 och 11 augusti. På tisdagen träffas vi för genomgång och gjutning. På fredagen ”plundrar” vi våra formar och tittar på resultatet. Kurstider: tisdag kl 9–16, fredag start kl 9, avslutning när ”plundringen” är klar.

Kostnader: kursen kostar 350 kr, förmiddagsfika och lunch samt material ingår.

Anmälan: mejla namn och adress till exp@helliden.se. Ange i anmälan om du har önskemål om vegetarisk mat eller annan specialkost.

Anmäl dig senast den 28 juni.

Målarbok för vuxna

Hellidens folkhögskola inbjuder till kursdagar på temat Målarbok för vuxna. Att måla i målarbok är roligt, det stimulerar kreativiteten och ökar koncentrationen samtidigt som det är avslappnande och avstressande. Under kursdagarna får du möjlighet att prova på, du får tips och inspiration och du får möta andra som har samma hobby.
Kursen är både för nybörjare och mer erfarna. Ta gärna med egna färgpennor och annat inspirationsmaterial, om du har.

Kurstid: 7 – 11 augusti 2017. Kursdagarna startar kl 9 och håller på till kl 16. Du väljer själv om du vill gå alla dagar eller någon av dagarna.

Kostnader: Du betalar 100 kr per dag för fika och lunch.
Logi: Det finns möjlighet att övernatta på skolan om du vill. Logiavgiften innefattar logi i enkel- eller dubbelrum samt frukost, kvällsmål och kvällsfika. Sänglinne och handdukar ingår. Övernattning sker i rum med enkel standard, med dusch och toalett i korridoren. Avgift 700 kr/natt i enkelrum, 600 kr/natt i dubbelrum.

Anmälan: Mejla namn och adress till lena.elmquist@helliden.se. Ange i anmälan vilka dagar du tänker delta, om du har önskemål om vegetarisk mat eller annan specialkost och om du vill bo på skolan.

Anmäl dig senast den 28 juli.

IMG_1403

Silversmide — påbyggnad

Silversmide med inriktning på smycketillverkning. Kursen är en fortsättningskurs för dig som gått silversmideskurs tidigare.

Vi arbetar med olika metaller som silver, mässing och koppar.

Kursen vänder sig till dig som gått silversmideskurs tidigare och som vill få möjlighet att arbeta med egna projekt i verkstaden. Vår silversmidesverkstad är väl utrustad, men om du planerar att arbeta med någon speciell teknik är det bra om du kontaktar kursledaren innan du bekräftar din anmälan, så att du säkert vet att vi har den utrustning du behöver.

Visst grundmaterial ingår i den avgift du betalar för kursen.

Kursledaren Fredrik Lundberg är silver- och guldsmed.

Kurstid: 7 – 11 augusti

Avgift: 2 450 kr

Anmälan: Sista anmälningsdag är 15 juni

sommarkurs_yoga

Yoga tillsammans

Under fem dagar kommer vi att blanda olika yogaformer med fokus på lekfullhet, sam-arbete och ha kul tillsammans. Det kommer att vara allt från yin yoga, meditation och
dynamisk yoga till partneryoga och acroyoga. Morgonen inleds alltid med ett morgonpass. Efter fikat sysslar vi oftast med flygande yoga och partneryoga. Efter lunch är det sharing. Eftermiddagen avslutas med ett längre pass med flygande yoga och partneryoga.
Kursen lämpar sig både för dig som är ny och nyfiken och för dig som inte är så avancerad. Även mer erfarna är välkomna men får då räkna med att träna en del tillsammans och bidra med sina kunskaper till övriga gruppen.

Kursledare är yogaläraren Klaus Surya Kontis

Kurstid: 7 – 11 augusti

Avgift: 2 050 kr

Anmälan: Sista anmälningsdag är 15 juni

screenbok2

Tygtryck med rapportering

Fördjupningskurs i textiltryck med inriktning på mönsterkomposition och rapportering. Kursen vänder sig till dig som gått kurs i textiltryck tidigare. Förkunskaper om schablontryck och fotoschabloner krävs. På kursen får du möjlighet att arbeta intensivt i verkstaden under kunnig ledning.

Deltagarantalet är begränsat till åtta deltagare.

Visst grundmaterial ingår i den avgift du betalar för kursen.

Kursledare är textilkonstnär Ida Lundell.

Kurstid: 7 – 11 augusti

Avgift: 2 450 kr

Anmälan: Sista anmälningsdag är 15 juni

Kurs i måleri

Kursen vänder sig främst till dig som redan har grundläggande kunskaper i måleri och är förtrogen med den teknik som du vill arbeta med under kursen.

Du kommer att kunna arbeta i skolans målarsal, som är stor och med norrljus. Vid utemåleri finns Hellidens engelska park och i Tidaholm rinner Tidan med många måleriskt intressanta miljöer. Någon av kursdagarna brukar vi förlägga ett målarpass vid Hornborgasjön, vid Gudhems klosterruin eller till Hjo (vid Vättern).

Det är viktigt att du i din anmälan bifogar ett personligt brev där du berättar om dina konstnärliga erfarenheter och eventuella tidigare kurser. Berätta också om dina förväntningar på kursen. Det är en stor fördel om du kan skicka med foton på några av dina verk via mail! Väljer du att skicka brevet via mail kan du göra det direkt till kursens lärare, Björne Åslund: bjorne@skolahelliden.se.

Ytterligare information om målarutrustning mm. får du efter anmälan.

Kursledaren Björne Åslund är konstnär och lärare på Hellidens folkhögskola

Kurstid: 7 – 11 augusti

Avgift: 2 450 kr

Anmälan: Antagningarna görs kontinuerligt, men efter sista anmälningsdag 30 juni antas deltagare i mån av plats.

Om Hellidens folkhögskola

Hellidens folkhögskola ger folkbildning i en kreativ och utvecklande miljö. Folkhögskolan har en tydlig profil fri från alkohol och andra droger. Blå Bandet, som äger och driver Helliden, är en nykterhetsorganisation med det kristna kärleksbudskapet som grund.

Hellidens slott ligger cirka 2 km från Tidaholms centrum i en härlig miljö med vidsträckt utsikt och skogen inpå knutarna.

Boendet på skolan är enkelt. Köket är välrenommérat och det finns alla möjligheter att få god och bra specialkost om du behöver det.