Workshopdag 25/4

Inställt pga coronavisuset.

En workshop är en kortare kurs med ett tydligt avgränsat syfte. Du väljer vilken workshop du vill vara med på under dagen. Morgonkaffe med smörgås samt lunch ingår i priset liksom en mindre mängd m,atrial. Mer matrial finns att köpa.

Workshopdagen den 25/4 kostar 650:- och eftersom alla workshopledare, kökspersonal osv arbetar gratis så går nästan alla intäkter direkt till insamlingen till förmån för köksrenoveringen.

Så, du får en workshop, gott att äta och ger ett bidrag till vår insamling!
Ta med familjen och vännerna och kom!

Lista på workshoppar, listan uppdateras kontinuerligt.

Drejning

Testa på att dreja och dekorera keramik! Vi går igenom grunderna i drejning och olika dekortekniker. Dina verk bränns och glaseras efter workshopen och kan hämtas efter ca två veckor. (ledare, Moa Edlund Andersson, keramiklärare och ägare till Tantverkstan)

Produktfotografering, grunder

Varför säljer en del bilder bättre än andra?  Hur gör jag rent praktiskt? Vad behöver jag? Vi börjar dagen med lite fakta om varför bilder säljer, sedan fortsätter vi med handfast undervisning i hur du gör och då arbetar vi med dina egna produkter som du har med dig.  Sist får du råd om bra prylar. Du kan göra kursen med mobilen eller en digitalkamera. Dagen är inriktad på fotografering inte fototeknik (ledare Bertil Lindgren, fotograf och lärare )

Stickning & virkning grunder

Vi lär oss grunder i stickning och virkning. Ta med garn och virknål/stickor, lite material finns på plats. (ledare Kerstin Alexandersson, lärare)

Fritt broderi

(ledare Susanne Bosiö, lärare och konstnär)

Graffitti

Graffitimåleri med schabloner. (ledare J-M Schmidt, lärare och konstnär)

Korttillverkning

(ledare Lena Elmkvist, rektor och lärare)

Linoleumtryck

Genomgång av processen kring linoleumtryck. Du kommer även att få göra några egna enkla tryck. Det material du behöver ingår i avgiften.

(ledare Åsa Holm-Jalnefjur konstnär och administratör)

Tusch

(ledare Rikard Thuvesson, lärare)

Anmälan till helliden@helliden.se

Du betalar med swish eller kort när du kommer hit.

Tider för dagen
8:00 Kaffe och smörgås i matsalen
9:00 samling i matsalen
9:15-12_00 Workshop
12-13 LUNCH
13-15 Workshop