Bildpedagog

Hellidens folkhögskola behöver en ny pedagog som ska undervisa på våra konstlinjer.

I arbetsuppgifterna ingår undervisning i teckning och illustration, måleri med akryl, olja, akvarell och tempera, krokiteckning och modellmålning, komposition och färglära, bildanalys och konsthistoria. Tjänsten innebär undervisning på konstskolan i Skövde, på konst- och designkurserna på Hellidens folkhögskola i Tidaholm och på våra distanskurser med konstinriktning. Tjänsten kan delas på två personer.

Vi söker dig som har en bildlärarutbildning eller en konstnärlig utbildning på högskolenivå. Folkhögskollärarutbildning eller annan motsvarande lärarutbildning är meriterande, liksom erfarenhet av pedagogisk verksamhet och eget konstnärskap. Den sökande ska vara väl förtrogen med traditionella, analoga tekniker i teckning och målning.

Att arbeta som lärare på en folkhögskola är inte som andra lärarjobb. På folkhögskolan finns ett nära samarbete mellan lärare och deltagare, både i utformandet av kurserna och i det dagliga arbetet. Arbetet kan innebära tjänstgöring på kvällar och helger och arbetsbelastningen kan vara olika stor under veckorna.

Hellidens folkhögskola bedriver folkbildningsarbete med cirka 200 deltagare på långa kurser i skolans lokaler och på distans samt korta kurser och konferensverksamhet. Skolan drivs av Blåbandsrörelsens folkhögskoleförening. Blå Bandet är en nykterhetsorganisation som arbetar för ett tryggt samhälle, fritt från alkohol och andra droger, där alla människor har lika värde. Den som vill arbeta på Hellidens folkhögskola ska ha förståelse för huvudmannens ideologi och vara solidarisk med skolans alkohol- och narkotikafria miljö. Du kan läsa mer om skolan här. Tillträde: 2021-08-01 eller efter överenskommelse.

Lön: Fast lön, enligt avtal och överenskommelse.

Ansökan: Din ansökan, personligt brev med CV, skickas till Hellidens folkhögskola, 522 94 Tidaholm eller till lena.elmquist@helliden.se

Sista ansökningsdag: 3 maj 2021.

Närmare upplysningar om tjänsten: Rektor Lena Elmquist, lena.elmquist@helliden.se, 0502-178 00

Facklig kontaktperson: Folkhögskollärarna, Yvonne Jonsson, yvonne@skolahelliden.se.