Publicerad

Öppet hus

Öppet hus är ett bra tillfälle att lära känna vår skola och våra kurser.

I år välkomnar vi dig lördagen 18 april, mellan kl 12-16.  Vi kommer att visa alla verkstäder, ha utställningar, du får träffa oss som jobbar här och alla som studerar. Traditionsenligt serverar vi också våfflor på slottet.  Välkommen!

Just nu byggs det utställningar både på Grafiskolan på Vulcanön och på Konsthallen på Turbinhusön.

Så här ser det i skrivande stund ut på Grafikskolan:

 

Och i Konsthallen ser det ut såhär:


 

 

På Öppet hus kan man besöka Hellidens slott och Grafiska verkstaden, träffa deltagare och lärare, få vägledning om skolans kurser och köpa fika med våfflor. Redan på fredagen har elevutställningarna på Grafiska verkstaden och Turbinhusön vernissage, och de har öppet även under lördagen. Litografiska muséet på Hellidens folkhögskola har också öppet.

— Vi vill visa upp den unika skolformen folkhögskola. Det finns 150 folkhögskolor, tusentals kurser och en enorm mångfald av människor, idéer och intressen, säger Lena Elmquist, rektor på Hellidens folkhögskola. På Öppet hus får du information om folkhögskolan, våra kurser och möjligheter och du kan på plats se skolans olika verksamheter.

— Hellidens folkhögskola utvecklar och förändrar verksamheten hela tiden. Vår specialitet är konst och konsthantverk. Våra konstlinjer har rötter i den konstundervisning som har funnits på skolan sedan skolan startade för mer än 60 år sedan, berättar Lena Elmquist.

— Folkhögskolan är en fri skolform som får människor att växa. Samtal och diskussioner får stort utrymme och deltagarnas perspektiv står i fokus, säger Kerstin Alexandersson, linjeledare på Allmän kurs. Folkhögskolan ger en ny chans till dem som inte gått det vanliga gymnasiet.

Det här kan du göra i samband med Öppet hus lördagen den 18 april på Helliden i Tidaholm

Öppet hus på Grafiska verkstaden på Vulcanön, öppet 10-16

  • Deltagarna på Grafikskolan och Konstnärligt basår har slututställning i Grafiska verkstaden på Vulcanön, öppet 10-16
  • Konsthantverkslinjens slututställning i Konsthallen på Turbinhusön, öppet 10-16
  • Öppet hus på Hellidens folkhögskola, deltagare och lärare informerar om verksamheten, verkstäder och lokaler är öppna för studiebesök, deltagare från Konstskolan i Skövde ställer ut sin konst, öppet 12-16
  • Studieinformation i Slottet, öppet 12-16
  • Servering av kaffe och våfflor i Slottet, öppet 12-16
  • Litografiska muséet på Hellidens folkhögskola visar konst av Annika Kupiainen, öppet 11-16
  • Vernissage på fredagen den 17 april för elevutställningarna på Konsthallen, Turbinhusön kl 18-21 och Grafikskolan, Vulcanön kl 19-21.

 


 

Medan vi väntar in lördagen 18 april, så kan du se hur det såg ut förra året.