Joels vecka på Konstnärligt basår

Måndag
Okej! Denna måndag är schemalagd vilket innebär att det är konsthistoria från kl 8:45 till kl 10:00, idag går vi igenom popkonsten. Under 45 minuter är det fika i matsalen, därefter börjar dagens både höjdpunkt och irritationsmoment.. Kroki. Denna lektion håller sig i ynka 75minuter och nu är uret 12:00, då är det lunch! Lunka ner ca 2km in mot Tidaholm centrum, för att vara på plats i grafiska verkstaden kl 13:00. Då har vi först och främst en linjesamling där vi denna gång gick vi igenom hur långt vi hade kommit på parafraserna. Sedan är det bild fram till kl 14:20 med hyfsat fritt arbete. Stannar i verkstaden till 19:00 för att arbeta på lite sidoprojekt, knata upp för kvällsmat och sömn.

bild (1)
Tisdag

Idag hade vi visst en studiedag.. Då kan man ta en härlig promenad ner till verkstaden och tillbaka. Kanske köpa en ask Paradis, just för att det råkar vara ens födelsedag.

bild (2)

Onsdag
Tre dagar av textil i skolhuset! Det gilla vi! 8:30 – Som en väloljad maskin börjar klassen i full fart med sina tryck. 12:00 – Med ett sorl av skratt och lite möda tar vi oss igenom dagen utan att fälla en suck av förtvivlan när man plötsligt märker att man har mer tryckfärg än något annat på sina byxor.

bild (3)

Torsdag
8:30 – Med hela klassen igång vid nio snåret så går denna dagen minst lika snabbt som föregående.
Med boden näst intill vägg i vägg är det lätt att titta in och införskaffa sig en tygpåse eller två. Kanske en 0.2mm tuschpenna också ja.. Sen behövde jag ju en tjockare pensel till min parafras. Dagen är över och med i alla fall en påse tryckt känner man sig ganska nöjd och lite stöddig.

bild (4)

Fredag
Idag är det oftast lättare att stiga upp ur sin säng för man går ju bara till kl 12.
8:30 – Man anländer och gör det sista på påsen, och trycker på några koppartryckspapper, sedan var klockan visst 12. Resterande dag lagar man kvällsmat och tar det lugnt i pentryt framför tv:n.

bild (5)

Joel Sigurdsson