Allmän kurs på distans

Vill du läsa för grundläggande behörighet till högskola och samtidigt känna att du kan påverka dina studier? Vår allmänna kurs på distans ger dig stora möjligheter att själv styra över dina studier och var du befinner dig. Vi möts via datorn i ett digitalt klassrum.

Frihet och medinflytande

Vi vill gärna utforma studiearbetet i nära samverkan mellan dig som läser här och oss lärare. Det betyder att du har inflytande över dina studier men att du också får ta egna initiativ och engagera dig för att få ett bra studieresultat. Att läsa på distans kräver självdisciplin och förmåga att strukturera sina studier på egen hand.

Den Allmänna kursen är den enda kursen på Hellidens folkhögskola som kan ge behörighet till högskolestudier.

Behörigheter

Du läser ämnen som kan ge grundläggande och särskild behörighet till högskolestudier. Vi kan ge följande behörigheter på distanskursen:

Grundläggande behörigheter
Svenska 1, 2, 3
Engelska 5, 6
Matematik 1
Samhällskunskap 1
Naturkunskap 1
Religionskunskap 1
Historia 1
Särskilda behörigheter
Engelska 7
Matematik 2, 3
Samhällskunskap 2
Naturkunskap 2
Religionskunskap 2
Historia 2

Att läsa på distans

Du studerar med dator och internet som hjälpmedel. Vi använder Google G Suite for Education som lärplattform. Gruppen samlas för fysiska träffar på Hellidens folkhögskola dels innan man börjar, dels när studierna börjar bli klara.

Det är viktigt att man tar del av diskussionerna på våra onlinemöten som sker i mindre grupper via internet, vilka sker på fasta tider under hela läsåret. Därför är det nödvändigt att alla har en dator med kamera och mikrofon.

Besök oss

Du är välkommen att besöka oss här på skolan ifall du funderar på distansstudier. Vill du träffa oss för att se hur studierna går till och vilka vi är, eller vad det innebär att läsa på distans, kontakta gärna kursansvarig.

Har du frågor angående distanskursen, kontakta gärna kursansvarig Lars Bägerfeldt.

Så här gör du när du ansöker.

  • Du skriver ett personligt brev där du berättar varför du vill gå och lite om dig själv.
  • kopior på dina betyg och intyg (som du sparar som pdf eller jpg )

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

Var noga med att ha rätt telefonnummer i ansökan eftersom ansvarig lärare kommer att ringa till dig för ett personligt samtal när vi ser på din ansökan.

Ansökan öppnar 15 februari

Vill du ansöka via post klickar du här.

Ansökan till höstens kurser öppnar 15 februari

Kurstid 2020-21

Kurslängd 2 terminer, studietakt 100%
Kurstid: 19 augusti 2020 – 28 maj 2021

Vi börjar antagningen den 4 maj och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast till 4 maj.

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Läs mer om kostnader

Vi har öppet hus 16 mars 2019, Välkommen!