Copyright Bertil Lindgren

Berättande fotografi, distans

En kurs för dig som vill utvecklas i ditt fotograferande och lära dig mer om hur du berättar med bilder. Vi tar också upp vad som gör att en bild blir intressant och hur den känns.

Vi börjar antagningen den 15 februari och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast 3 maj. Ansökningsperioden öppnar 15 februari.

Intresset för att fotografera och titta på fotografier har aldrig varit så stort som nu. Tekniken har blivit allt enklare att klara av, men för att skapa bilder som syns och sticker ut måste bilderna ha innehåll, berätta och beröra. Det är just det som är målet med denna distanskurs, att ge dig tillgång till kunskapen om hur du gör bilder som sticker ut och når fram.

Berättande fotografi är en spännande kurs för dig som vill utvecklas i ditt fotograferande, lära dig mer om hur du berättar med bilder och vad som gör att en bild blir intressant och syns och känns. Du kan arbeta dokumenterande eller med ett mer personligt berättande.

Hela kursen är på distans och ni håller hela tiden kontakt i vår chatt där även läraren finns närvarande. Det är viktigt att du är aktiv i chattar och samtal för att du ska nå ett bra resultat. Du får även olika uppgifter att redovisa och reflektera över. Alla deltagare ger respons på allas bilder vid redovisningar, responsen ges som textkommentarer till bilderna. De flesta föreläsningar är på video så du kan se dem flera gånger. God närvaro och genomförande av en uppgift krävs för att fortsätta kursen till nästa uppgift.

Kursen passar deltagare oavsett ålder och fotografisk utbildningsnivå, Kursens utformning möter dig där du befinner dig och ger dig stöd att utveckla ditt fotograferande.

Kursen är på heltid.

Copyright Bertil Lindgren
Crime City Rollers, Malmö foto Bertil Lindgren

Kursens mål

Målet med kursen är att ge dig möjlighet att utveckla ditt fotografiska bildberättande. Du kan också skaffa dig en bättre insikt i fotografiskt berättande och förbereda för högre studier.

Kursens syfte

Syftet med kursen är att öka din förmåga att berätta med fotografisk bild. Du får en ökad kunskap om kommunikationens grunder och hur man som fotograf fyller en bild med innehåll. Du kommer att utveckla ditt fotograferande och förmågan att formulera dig kring den. Kursen vill förbereda och ge förutsättningar för högre studier.

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och grundläggande kunskaper i bildbearbetning. Tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt krävs.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

● personligt brev

● arbetsprover

● ett personbevis för studier (från Skatteverket )

Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Hellidens folkhögskola.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga minst fem arbetsprover som är representativa för ditt sätt att fotografera.

För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet meriterande men inte nödvändig.

Har du frågor kan du mejla bertil.lindgren@helliden.se.

Så här gör du när du ansöker

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom det är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

Följ oss på instagram

 

Tidigare deltagare om kursen, klicka

På Utställning av Thomas Norrgård, foto; Angelica Hvass

Så här gör du när du ansöker

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare , logga in igen och komplettera.

 

 

copyright Bertil Lindgren
Cedde på Spice it up foodtruck styr upp en kryddig gryta. Foto, Bertil Lindgren

Kurstid 2022-23 och första antagningsdag

Höstterminen pågår från 23 augusti till den 20 december 2022.

Vårterminen pågår från den 9 januari till den 26maj 2023.

Studietakt 100 procent

Första antagningsdag 15 februari 2020

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Har du frågor om kursen så kontakta kursansvarig Bertil Lindgren bertil@skolahelliden.se