Copyright Bertil Lindgren

Berättande fotografi, distans

Intresset för att fotografera och titta på fotografier har aldrig varit så stort som nu. Tekniken har blivit allt enklare att klara av, men för att skapa bilder som syns och sticker ut så måste bilderna ha innehåll, berätta och beröra. Det är just det som är målet med denna distanskurs, att ge dig tillgång till kunskapen om hur du gör bilder som sticker ut och når fram.

En spännande kurs för dig som vill utvecklas i ditt fotograferande, lära dig mer om hur du berättar med bilder och vad som gör att en bild blir intressant och syns och känns. Du kan arbeta dokumenterande eller med ett mer personligt berättande. Kommunikation, organisation, planering och marknadsföring är andra ämnen du får möjlighet att lära dig om. Du får flera tillfällen att visa ditt arbete och få respons både enskilt och i grupp under kursen. Hela kursen är på distans med onlinemöten varje vecka. Kursen passar deltagare oavsett ålder och fotografisk utbildningsnivå, kursens utformning möter dig där du befinner dig och ger dig stöd att utveckla ditt fotograferande.

Copyright Bertil Lindgren
Crime City Rollers, Malmö foto Bertil Lindgren

 

Kursens mål

Målet med kursen är att ge deltagarna möjlighet att utveckla sitt fotografiska bildberättande och skaffa sig en bättre insikt i fotografiskt berättande och förbereda för högre studier

Kursens syfte

Syftet med kursen är att öka deltagarnas förmåga att berätta med fotografisk bild. Att få en ökad kunskap om kommunikationens grunder och hur man som fotograf fyller en bild med innehåll. Att utveckla sitt fotograferande och förmågan att formulera sig kring den. Kursen vill förbereda och ge förutsättningar för högre studier.

#berättandefotografi på Instagram

 

 

Tidigare deltagare om kursen, klicka

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och grundläggande kunskaper i bildbearbetning. Tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt krävs.

Vi börjar med att du får lära dig om vår lärplattform och får information om hur kursen är upplagd. Denna information får du online tillsammans med de inledande uppgifterna. Kursen är sedan uppbyggs med olika  uppgifter som redovisas online  Utöver dessa fotoinriktade uppgifter kommer du att arbeta med andra uppgifter som inte handlar om fotografi utan om organisation och att nå sina mål.

Vi arbetar med ständig kontakt  mellan lärare och deltagare samt olika uppgifter att redovisa och reflektera över inom gruppen. Dessa kontakter sker online. God närvaro och genomförande av en uppgift krävs för att fortsätta kursen till nästa uppgift. Kursen är på heltid

Copyright Bertil Lindgren
Pin Stripe artist Von Sven ordnar sina penslar, foto Bertil Lindgren

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och grundläggande kunskaper i bildbearbetning. Tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt.

Din ansökan ska innehålla:

Förklaring till vad vi vill att du skickar

Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Helliden.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga 5-6 arbetsprover som är representativa för ditt sätt att fotografera.

För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet  meriterande men inte nödvändig.

Har du frågor kan du maila bertil.lindgren@helliden.se

Så här gör du när du ansöker.

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan ocj lämnat in den kan du återvända senare , logga in igen och komplettera.

Ansökan öppnar 15 februari

Vill du ansöka via post klickar du här.

Vi har öppet hus 16 mars, välkommen!

copyright Bertil Lindgren
Cedde på Spice it up foodtruck styr upp en kryddig gryta. Foto, Bertil Lindgren

Kurstid 2020-21 och första antagningsdag

Kurslängd 2 terminer.
Kurstid: 2 sep 2020 – 30 apr 2021

Studietakt 100%

första antagningsdag 4 maj 2020

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma på besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Läs mer om kostnader