Ansökan

Din ansökan ska innehålla fyra olika delar

Så här gör du för att ansöka

Ansökan

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Helliden och hur du har tänkt arbeta. Tillsammans med ansökningshandlingarna bifogar du också arbetsprover.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga 5-10 arbetsprover som är representativa för ditt arbete. Vi vill inte ha bilder på CD/DVD utan representativa foton eller utskrifter, om du hanterar digitala medier går det bra med en PDF där du lägger alla bilder på varsin sida och eller foton på objekt i samma dokument som du sedan mailar oss. Om du skickar dina arbetsprover med post ska de vara emballerade på ett sådant sätt att vi kan återlämna dem i samma emballage. Arbetsproverna returneras per post om du bifogat returporto.

För att söka till kursen ska du ha 3-årigt gymnasium eller motsvarande samt  grundläggande konstnärlig utbildning eller annan dokumenterad erfarenhet.

Läsårstider 2018/19

22 augusti – 21 december

7 januari – 5 juni

Sista ansökningsdag: 2 maj 2018.

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma på besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Vi har öppet hus lördagen 28 april, 2018 – välkommen.