flicka i race bil

Fotoprojekt, distans

Du har ett fotoprojekt, en bok, utställning eller ett större reportage. Den här kursen ger dig en mentor att samtala med och verktygen som hjälper dig att planera och genomföra ditt projekt

Kursen är på 2 terminer . I kursen får du gott om tid att arbeta med dina foton. Du blir en del av ett kreativt sammanhang där du, din lärare och mentor samt övriga deltagare möts online i en hangout som alltid står öppen. Du har även egen tid att samtala om ditt projelt med din mentor.

I kursen ingår undervisning i hur du planerar och genomför ditt projekt. Metoder för bildurval och editering av ditt material och även hur du presenterar ditt material.  Mycket tid läggs på samtalet mellan kursdeltagare och mellan dig och din mentor.

Kursledare är Bertil Lindgren fotograf och lärare med lång erfarenhet, som har genomfört många fotoprojekt och utställningar.

Ur projektet Barcelona in November

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och grundläggande kunskaper i bildbearbetning. Tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt.

Din ansökan ska innehålla fyra olika delar:

  • personligt brev
  • arbetsprover
  • Du ordnar ett personbevis för studier /från Skatteverket )

Förklaring till vad vi vill att du skickar

Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Helliden.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga 5-6 arbetsprover som är representativa för ditt arbete.

För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet  meriterande men inte nödvändig.

Personbevis, och ev övriga intyg

Ett personbevis för studier kan du hämta hos skatteverket,

Har du frågor kan du maila bertil.lindgren@helliden.se

Så här gör du när du ansöker.

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan ocj lämnat in den kan du återvända senare , logga in igen och komplettera.

Ansökan öppnar 15 februari

Vill du ansöka via post klickar du här.

Kurstid 2020-21 och första antagningsdag

Kurslängd 2 terminer.
Kurstid: 2 sep 2020 – 30 apr 2021

Studietakt 100%

första antagningsdag 4 maj 2020

Antagningsprocessen
Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.