flicka i race bil

Fotoprojekt, distans

Du har ett fotoprojekt, en bok, utställning eller ett större reportage. Den här kursen ger dig en mentor att samtala med. Du får också verktygen som hjälper dig att planera och genomföra ditt projekt.

Vi börjar antagningen den 15 februari och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast den 3 maj.

Kursen är två terminer lång.  I kursen får du gott om tid att arbeta med dina foton. Du blir en del av ett kreativt sammanhang där du, din lärare och mentor samt övriga deltagare möts online i en hangout som alltid står öppen. Du har även egen tid att samtala om ditt projekt med din mentor.

Kursen börjar med några uppgifter genom vilka du med kortare egna projekt får lära dig olika metoder för att planera och genomföra dina projekt. De första projekten är mer styrda och blir sedan stegvis friare. Knappt halva kurstiden använder du sedan till ditt egna projekt. När det är dags för ditt större projekt kommer du att ha lärt dig om att genomföra fotoprojekt, mål, syfte, planering och metoder för editering. Mycket tid läggs på samtalet mellan kursdeltagare och mellan dig och din mentor.

Kursledare är Bertil Lindgren, fotograf och lärare med lång erfarenhet, som har genomfört många fotoprojekt och utställningar.

 

Ur projektet Barcelona in November

 

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och bildbearbetning. Du ska kunna arbeta självständigt med dina bilder. Du behöver tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt. För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet meriterande men inte nödvändig.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

● personligt brev

● arbetsprover

● ett personbevis för studier (från Skatteverket )

 

Följ oss på Instagram

 

Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Helliden. Du behöver inte redovisa ett eget projekt att arbeta med.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga 5-6 arbetsprover som är representativa för ditt sätt att fotografera.

Har du frågor kan du mejla bertil.lindgren@helliden.se.

 

Så här gör du när du ansöker

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till oss eller en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och bildbearbetning. Du ska kunna arbeta självständigt med dina bilder. Du behöver tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt.

Din ansökan ska innehålla tre olika delar:

  • personligt brev
  • arbetsprover
  • Du ordnar ett personbevis för studier /från Skatteverket )

Förklaring till vad vi vill att du skickar

Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Helliden. Du behöver inte redovisa ett eget projekt att arbeta med.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga 5-6 arbetsprover som är representativa för ditt arbete.

För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet  meriterande men inte nödvändig.

Personbevis, och ev övriga intyg

Ett personbevis för studier kan du hämta hos skatteverket, Betygskopior behöver inte skickas.

Har du frågor kan du maila Kursansvarig Bertil Lindgren, bertil@skolahelliden.se

Så här gör du när du ansöker.

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan ocj lämnat in den kan du återvända senare , logga in igen och komplettera.

Ansökan öppnar 15 februari

 

 

Vill du ansöka via post klickar du här.

Kurstid 2021-22

Höstterminen pågår från 23 augusti till den 20 december 2022.

Vårterminen pågår från den 9 januari till den 26 maj 2023.

 

Hellidens folkhögskola har sina lokaler i och runt Hellidens Slott. Folkhögskolan har i dag ca 185 deltagare som studerar på plats eller distans. Folkhögskolan startade i början av 1950-talet och ägs av  Blåbandsrörelsen. Vi har en tydlig policy mot alkohol och droger som inte är tillåtna på skolan. Vi vill vara en modern folkhögskola med aktuellt kursutbud och en bra och trygg studiemiljö för alla dessutom är vi en fristad för de som haft en uppväxt skadad av droger, eller själva behöver undvika dessa.