Konstgrafisk fördjupningskurs

Kursen ger fördjupade kunskaper i konstnärliga grafiska tryckmetoder med tyngdpunkt på litografi. Den vänder sig både till etablerade konstnärer som vill bredda sina uttrycksmöjligheter och utveckla ett eget experimentellt konstnärligt arbete samt till konststuderande som vill utveckla sitt konstnärskap med inriktning på litografi.

Ämnet grafik koncentreras främst kring litografi. Du får också arbeta med koppargrafik, screentryck, träsnitt och foto- och databaserade metoder.

Studieekonomi

Fördjupningskursen berättigar till studiemedel på eftergymnasial nivå.

Antagningskrav

För att söka till Fördjupningskursen ska du ha 3-årigt gymnasium eller motsvarande. Tidigare konstnärlig utbildning eller konstnärlig verksamhet är inget krav men en merit.

Så här gör du när du ansöker.

  • Du skriver ett personligt brev där du berättar varför du vill gå och lite om dig själv.
  • Du ordnar ett personbevis för studier /från Skatteverket )
  • kopior på dina betyg och intyg (som du sparar som pdf eller .jpg )
  • 5-10 arbetsprover, teckningar eller målningar

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

Ansökan öppnar 15 februari

Kurstid 2020-21

Kurslängd 2 terminer, studietakt 100%
Kurstid: 19 augusti 2020 – 28 maj 2021

Vi börjar antagningen den 4 maj och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast till 4 maj.

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Läs mer om kostnader

Vi har öppet hus 16 mars 2019, Välkommen!