Ansökan

Din ansökan ska innehålla fyra delar

  • Ansökningsblanketten
  • Ett personbevis och om du har några betyg från tidigare utbildningar. Skicka inga originalhandlingar.
  • Arbetsprover
  • Ett personligt brev

Så här gör du för att söka

Till din ansökan ska du bifoga ett personligt brev med en kort beskrivning av dig själv och varför du söker utbildningen samt obligatoriska uppgifter  (läs mer nedan).  Om du skickar dina arbetsprover med post ska de vara emballerade på ett sådant sätt att vi kan återlämna dem i samma emballage. Arbetsproverna returneras per post om du bifogat returporto.

Har du frågor om arbetsprover eller utbildningen, kontakta Yvonne Jonsson, linjeansvarig Grafisk design.

Arbetsprover till läsåret 2019-20

Obligatoriska uppgifter för Grafisk design:

Uppgift 1
Kommer du ihåg ditt första sommarlov, oxjärparna i skolmatsalen eller första gången du cyklade ner för brantaste backen? Kan du föreställa dig hur det var när din mormor och morfar träffades? Illustrera ett minne, en händelse ur din historia. Det kan vara något som har hänt dig, men det kan också vara något som hände innan du fanns, i din släkt till exempel. Arbeta i valfri teknik.

Uppgift 2
Tänk dig framtiden. Nu är romanen om dig här. Vad heter den? Hur ser den ut?  Skapa omslagets framsida, arbeta med titel, färg, form och bild. Du bestämmer! 

Uppgift 3
Tre valfria arbeten som är representativa för ditt sätt att arbeta med text, bild och form.

Alla uppgifter är fria och tolkningsbara. Du kan arbeta i vilken teknik du vill: teckna, måla, fota, collage… för hand eller i datorn.

Ansökningshandlingarna (ansökningsblankett, personbevis, intyg osv) ska skickas per post. Även de obligatoriska uppgifterna kan skickas med post, som original eller utskrifter tillsammans med övriga ansökningshandlingar, eller presenteras digitalt på USB/CD/DVD. Skickar du en digital presentation ska den sparas i PDF-format. (alla arbetsproverna läggs ihop i ett dokument). Har du en digital presentation kan du alternativt välja att maila den till  yvonne@skolahelliden.se.

Välkommen med din ansökan.

Läsårstider 2018/19

22 augusti – 21 december

7 januari – 5 juni

Sista ansökningsdag: 2 maj 2018.

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma på besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Vi har öppet hus lördagen 28 april, 2018 – välkommen.