Vår kurs HEMBYGD ges på distans. Du får arbeta med ditt eget projekt inom släkt- eller hembygdsforskning och lära dig mer om vilka möjligheter som finns samt hur man kan lösa problem som uppkommer. Samtidigt går vi igenom det svenska folkets historia, vilka källor som finns, hur texterna ska förstås och framför allt mycket läsövningar av gamla handskrifter.
Gruppsamtal utvecklar
Alla kan lägga ut sina egna sammanställda texter samt bilder av gamla handskrifter, så att de blir tillgängliga för alla andra i gruppen. Härigenom kan vi diskutera aktuella problem och möjligheter som deltagarnas projekt ställs inför. Detta för att få hjälp och tips för att komma vidare med sitt eget projekt.
Vi har 1-2 lektioner per vecka via Internet, men upp till 9 deltagare per tillfälle, med varierat innehåll, varav en grupp träffas dagtid och övriga på kvällstid under vardagar. Därtill kommer fria gruppmöten och diskussioner samt en frivillig närträff.
Övrigt
ArkivDigital har erbjudit förmånliga bas-abonnemang på 20 veckor för kursens deltagare, ifall man är intresserad.
Mer information om kursinnehåll finns här.
Ansökan
Antagningsvillkor
Du vill börja släkt- eller hembygdsforska inom Sveriges nuvarande gränser, eller har redan börjat, men behöver stöd och hjälp, eller vill bara ha uppmuntran att fortsätta där du befinner dig. Tillgång till internet och viss vana att kommunicera digitalt är en förutsättning. Inga övriga förkunskapskrav.
Du behöver
- Du skriver ett personligt brev där du berättar varför du vill gå och lite om dig själv.
- Du ordnar ett personbevis för studier /från Skatteverket )
- kopior på dina betyg och intyg (som du sparar som pdf eller .jpg )
Så här gör du när du ansöker.
Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan ocj lämnat in den kan du återvända senare , logga in igen och komplettera.
ANSÖK HÄR.
Vill du ansöka via post klickar du här.
Kurstid 2019-20 och sista ansökningsdag
Kurslängd 2 terminer.
Kurstid: 21 augusti 2019 – 5 juni2020
Sista ansökningsdag 2 maj 2019
Antagningsprocessen
Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.
Vi tar gärna emot dig om du vill komma besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.
Vi har öppet hus 16 mars 2019, Välkommen!
frågor? Då kontaktar du
Lars Bägerfeldt
0730 – 87 98 76
lars@skolahelliden.se