Konstnärligt basår

På kursen Konstnärligt basår får du möjlighet att under ett år prova på olika möjligheter att arbeta kreativt med bildkonst.  Du får under ledning av erfarna lärare/konstnärer stifta närmare bekantskap med en rad olika konstnärliga uttrycksmöjligheter så som teckning, måleri, grafik, graffiti/street art och bildbehandling i dator. Du får också möjlighet att prova på papperstillverkning och digital animering.

Utbildningen kräver inga andra  förkunskaper än att du är intresserad av bildkonst.

Alla deltagare har en egen arbetsplats både i målarateljé och grafikverkstad. Som deltagare har du tillgång till din arbetsplats dygnet runt vilket ger dig obegränsade möjligheter till eget arbete.

Ditt arbete i ateljé och verkstad sker tillsammans med Hellidens Grafikskola i lokaler som ligger på Vulcanön i centrala Tidaholm ca 20 minuters gångväg från Hellidens folkhögskola. Vi håller till i före detta industrilokaler, granne med Tidaholms museum, vilket ger miljön en alldeles speciell charm.

Utbildningen ger goda kunskaper om konstnärligt arbete för dig som vill prova på men är också en bra förberedelse för högre studier inom området konst, design, arkitektur och bildlärare

Kursinnehåll

Teckning – blyerts/grafit, kol, tusch, modellteckning.
Måleri- akvarell, akryl, olja.
Grafik- litografi, koppargrafik, träsnitt och serigrafi.
Graffiti/streetart.
Digital 3D-skulptering och bildbehandling i dator.

Du får en grundläggande undervisning i bildteori, bildanalys färg- och kompositionslära. Undervisning i konsthistoria från stenålder till samtidskonst ingår också.

Undervisningen sker både i grupp och individuellt.

Under någon av läsårets sista veckor gör vi en studieresa till utomlands för att stifta bekantskap med den samtida ”världskonsten”och också göra besök i konstnärsverkstäder. Växelvis är resmålen London respektive Berlin men andra städer kan också förekomma som värdefulla resmål.

För att finansiera studieresan gör vi under året en grafikmapp som vi säljer.

Ansökan

Din ansökan skall innehålla tre delar:
1. Ansökningsblankett
2. Personbevis och, om du har, betyg från tidigare utbildningar. Sänd inga originalhandlingar!
3. Ett personligt brev där du berättar något om dig själv och varför du vill gå just denna utbildning.

Inga arbetsprover krävs när du söker denna kurs.