Konstnärligt basår

På kursen Konstnärligt basår får du möjlighet att under ett år prova på olika möjligheter att arbeta kreativt med bildkonst.  Du får under ledning av erfarna lärare/konstnärer stifta närmare bekantskap med en rad olika konstnärliga uttrycksmöjligheter så som teckning, måleri, grafik, graffiti/street art och bildbehandling i dator. Du får också möjlighet att prova på papperstillverkning och digital animering.

Utbildningen kräver inga andra  förkunskaper än att du är intresserad av bildkonst.

Alla deltagare har en egen arbetsplats både i målarateljé och grafikverkstad. Som deltagare har du tillgång till din arbetsplats dygnet runt vilket ger dig obegränsade möjligheter till eget arbete.

Ditt arbete i ateljé och verkstad sker tillsammans med Hellidens Grafikskola i lokaler som ligger på Vulcanön i centrala Tidaholm ca 20 minuters gångväg från Hellidens folkhögskola. Vi håller till i före detta industrilokaler, granne med Tidaholms museum, vilket ger miljön en alldeles speciell charm.

Utbildningen ger goda kunskaper om konstnärligt arbete för dig som vill prova på men är också en bra förberedelse för högre studier inom området konst, design, arkitektur och bildlärare

This error message is only visible to WordPress admins

No posts found.

You may be filtering out too many posts or there could be a cache conflict. See this page for troubleshooting steps.

Click here to troubleshoot

Kursinnehåll

Teckning – blyerts/grafit, kol, tusch, modellteckning.
Måleri- akvarell, akryl, olja.
Grafik- litografi, koppargrafik, träsnitt och serigrafi.
Graffiti/streetart.
Digital 3D-skulptering och bildbehandling i dator.

Du får en grundläggande undervisning i bildteori, bildanalys färg- och kompositionslära. Undervisning i konsthistoria från stenålder till samtidskonst ingår också.

Undervisningen sker både i grupp och individuellt.
Under någon av läsårets sista veckor gör vi en studieresa till utomlands för att stifta bekantskap med den samtida ”världskonsten”och också göra besök i konstnärsverkstäder. Växelvis är resmålen London respektive Berlin men andra städer kan också förekomma som värdefulla resmål.

För att finansiera studieresan gör vi under året en grafikmapp som vi säljer.

Så här gör du när du ansöker.

  • Du skriver ett personligt brev där du berättar varför du vill gå och lite om dig själv.
  • Du ordnar ett personbevis för studier /från Skatteverket )
  • kopior på dina betyg och intyg (som du sparar som pdf eller .jpg )

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

Ansökan öppnar 15 februari

Kurstid 2020-21

Kurslängd 2 terminer, studietakt 100%
Kurstid: 19 augusti 2020 – 28 maj 2021

Vi börjar antagningen den 4 maj och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast till 4 maj.

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Läs mer om kostnader

Vi har öppet hus 16 mars 2019, Välkommen!