Mönsterdesign, distans 50%

Kursen är för dig som redan har grundkunskaper i textiltryck och vill fördjupa dig inom mönsterformgivning.

Det är en kurs som syftar till att ge dig inspiration att skapa nya mönster och ge dig glädjen av att arbeta med andra med samma intresse. Kursen är på halvtid vilket ger dig tid att göra annat vid sidan om. Kursen berättigar till studiestöd från CSN.

Kursinnehåll

 • Mönsterteori
 • Ideer och inspiration
 • Skissande
 • Att forma och utveckla ett mönster
 • Mönster för olika användningsområden
 • Rapportering, flödande mönster och flerfärgstryck
 • Att arbeta med en kollektion
 • Att skapa mönster för olika produktionsmetoder
Från Hellidens textil. Foto Susanne Bosiö

Kursen börjar med några gemensamma dagar på Helliden där vi bekantar oss med varandra och du får information om kursen och lär dig våra enkla verktyg för distansarbete. Våra distansverktyg bygger på Googles teknik och är inte mer komplicerade än Facebook eller andra moderna samlingsplatser.

Förutom denna första träff så blir det frivilliga närträffar för att ses i verkstaden och trycka under året, antal och tid för dessa avgörs i samråd med er. Kursen avslutas sedan med en obligatorisk avslutningsträff.

Viktigt i kursen är samtalet, ett öppet samtal i en textbaserad chatt mellan er deltagare där ni dygnet runt kan samtala med varandra och fråga om hjälp. Våra lärare finns även de med i samtalet så hjälp,  råd och kreativa samtal är aldrig långt borta.

Praktiskt så är kursen upplags med videogenomgångar som ni har tillgång till under kursen och kan se flera gånger på den tid som passar er. Till varje genomgång finns även en uppgift att lösa.

Tygtryck gjort på Helliden. Foto Susanne Bosiö

Ansökan

Antagningskrav

Du behöver tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt. samt grundkunskaper i textiltryck  och en egen arbetsplats.

Din ansökan ska innehålla:

 • arbetsprover
 • personligt brev
 • Du ordnar ett personbevis för studier /från Skatteverket )
 • kopior på dina betyg och intyg (som du sparar som pdf eller .jpg )

Så här gör du för att ansöka

Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Helliden.

Arbetsprover

3-5 fotografier på egna textiltryck

Har du frågor om utbildningen, kontakta  Bertil Lindgren, kursansvarig

Så här gör du när du ansöker.

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan ocj lämnat in den kan du återvända senare , logga in igen och komplettera.

ANSÖK HÄR.

(länken blir aktiv senast 15 februari)

Vill du ansöka via post klickar du här.

Kurstid 2019-20 och sista ansökningsdag

Kurslängd 2 terminer, studietakt 50 %
Kurstid: 21 augusti 2019 – 5 juni 2020

Sista ansökningsdag 15 april

2019

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Läs mer om kostnader

Vi har öppet hus 16 mars 2019, Välkommen!