Ansökan

Din ansökan ska innehålla fyra delar

  • ansökningsblanketten
  • ett personbevis och om du har några betyg från tidigare utbildningar. Skicka inga originalhandlingar.
  • arbetsprover
  • ett personligt brev

Arbetsprover

För arbetsproverna gäller: Max 10 stycken, till exempel teckningar och målningar. Arbetsproverna – helst original – får gärna vara monterade på kartong, till exempel 50 x 70 cm. Du kan montera flera mindre arbeten på en kartong och räkna dem som ett arbetsprov. De ska vara smetfria och torra. Inga ramade eller rullade arbeten! Arbetsproverna kan även vara fotografier/utskrifter. Sätt namn och adress på alla arbetsprover.

Om du skickar dina arbetsprover med post ska de vara emballerade på ett sådant sätt så att vi kan återsända dem i samma emballage. Arbetsproverna återfås i samband med eventuell intervju. Övriga arbetsprover returneras per post om du bifogat returporto.

Har du frågor rörande arbetsprover eller annat i anslutning till Skövde konstskola är du välkommen att ringa eller mejla till Helliden, telefon 0502-178 00, e-post helliden@helliden.se

Läsårstider 2018/19

22 augusti – 21 december

7 januari – 5 juni

Sista ansökningsdag: 2 maj 2018.

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma på besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Vi har öppet hus lördagen 28 april, 2018 – välkommen.