Lärarassistent, ny utbildning på Helliden

Vill du arbeta i skola och vara med i arbetet med framtidens vuxna? Hjälpa eleverna till en trygg vardag och goda studieresultat och stötta läraren i undervisningen. I höst startar vi en ny kurs för dig som tror att detta är din framtid. Kursen är en yrkesutbildning med eftergymnasiala studiemedel och stor andel praktik. Ansökan är öppen nu!  Läs Mer

 

Grafisk design på riktigt

— Vi sitter ju inte bara framför en bildskärm hela dagarna, säger Yvonne Jonsson, kursansvarig på Grafisk design.

Hellidens folkhögskolas ettåriga kurs i Grafisk design kombinerar det mest grundläggande analoga med det mest avancerade digitala. Det är inte ett antingen eller utan ett både och. Ett koncept som visat sig vara mycket lyckat genom åren.

— Många av våra studerande vill söka vidare till konstnärliga utbildningar inom designområdet. De är svåra att komma in på och det krävs ofta förberedande studier. Våra studerande som sökt en sådan utbildning har lyckats riktigt bra. Närapå alla har faktiskt kommit in, berättar Yvonne, inte utan stolthet.

Oavsett vad man väljer att göra i framtiden är ett problemlösande och kreativt år en investering för framtiden.

— För att inte tala om hur roligt det är, säger Yvonne med ett skratt som smittar.

Valborg på Helliden

Välkommen att fira Valborg tillsammans på Hellidens folkhögskola, valborgsmässoafton tisdagen den 30 april. Programmet startar kl 20 med vårtal, sång och musik samt servering.
Vernissage Konstlitografiska museet kl 19, Astrid Sylwan.
Kaffeservering på slottet kl 19–21.30.
Blåbandsrörelsen, NBV, Hellidens folkhögskola, SMU-scouterna
Sponsor: Tidaholms sparbank

Megalitkulturens dag

I  morgon söndag den 28 april, kl 11-16, arrangeras Megalitkulturens dag på Falbygdens museum. Programmet kommer att handla om pestgravar, geologi och en europeisk utblick.

Katarina Botwid, lärare på Hellidens folkhögskola och forskare i keramik och arkeologi föreläser under dagen.

Läs mer om evenemanget här.