Silversmide fortsättning

Fortsättningskursen för dig som redan kan grunderna i silversmide och ni vill gå vidare  och utvecklas som silversmed och smyckeskonstnär.

Du får en egen arbetsplats i vår verkstad och kan använda den dygnet runt.

Att smycka och pryda sig är något vi människor alltid gjort, och gärna med blanka ädla metaller. Så vill du vara en av de som formger och tillverkar nutidens smycken? Älskar du att från rå metall forma vackra föremål? Är du nyfiken på möjligheterna med att kombinera gamla hantverksmetoder med nytt och återvunnet material?

Då kan Anna Hartelius Lagervall verkligen hjälpa dig till en bra start. Anna är en av våra mest erfarna lärare och när du träffar en smyckeskonstnär, ser smycken i ett mode magasine eller i en designbutik så är det stor chans att den som gjort smyckena började hos Anna. Vill du söka vidare på högskolor så kommer du även att träffa Annas deltagare bland kurskamrater och lärare.

Vi söker dig som vet att smycken och silversmide alltid kommer att vara en viktig del av ditt liv. Vi välkomnar deltagare i alla åldrar, du som är ung och vill lära om silversmide. Du som är lite äldre och vill ta en paus, fördjupa ditt kunnande eller börja på ett nytt spår men även du som nu pensionerat dig men vill att livet forfarande ska ha utmaningar och nya erfarenheter har en plats här.

Du får möjlighet att gå vidare och samla på dig både erfarenhet och kunskap. Dagarna i verkstaden kan bli både långa och många!

Detta är vår fördjupande fortsättning i silversmide. Du har en egen fast arbetsplats i verkstaden och planerar ditt år tilsammans med din lärare.

Du får utveckla och fördjupa dina färdigheter i silversmidet och smyckeskonsten, genom arbete i kortare projekt. Du får lära dig att tillverka gjutformar och slunggjuta föremål i silver, olika metoder att infatta stenar, emaljering och titanfärgning.

Du får grundkunskaper i att använda teckning och foto som naturliga delar i ditt skiss- och idéarbete. Du får lära dig att ta bra foton på dina arbeten för att på bästa sätt presentera ditt hantverk på tex instagram o bloggar.  Du får också lära dig att skissa i olika material och tekniker. Även kroki/modellteckning ingår, alltså teckning efter levande modell för att träna ögat och handen.

Detta händer när du klickar på ansök.

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

Ansökan öppnar den 15 februari

Vill du ansöka via post klickar du här.

  • Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå kursen, din tidigare utbildning
  • 3-5 foton på saker du gjort i silver.
  • ett personbevis för studier /från Skatteverket )

Boende och plats

Du kan bo på skolan när du studerar här. Vi har ett internat med enkel och dubbelrum, och bor du där ingår frukost och lunch vardagar. Det kan även att bo här enstaka dagar för deltagare gäller särskilda priser men vårt vandrarhem finns på de vanliga bokningssidorna.

Varje läsår innehåller även fyra veckor där du själv väljer bland olika kurser: litografi, samhällsfrågor, måleri, handpapperstillverkning, bokbinderi, konflikthantering, tusch, skrivande, portfolio och friluftsliv. Dessa kurser läser du efter val och tillsammans med deltagare från alla skolans kurser, innehållet variera mellan läsåren.

Tidaholm är en vänlig liten stad med mycket att uppleva Det finns bussförbindelser med både Falköping och Skövde från Falköping når du Göteborg efter drygt en timme på tåget, Stockholm tar ca två timmar med tåg från Skövde Stan ligger i gammal kulturbygd och du har flera småstäder i närheten. I kanten av Tidaholm börjar Hökensås med ( Outdoor Hökensås ) fiske, vandrings och cykelleder i en vild natur.

Tidaholm har ett rikt föreningsliv med stora möjligheter till sport och träning både enskilt och i lag. Staden har ett livfullt kulturliv, många fik och ett flertal loppisar och second hand butiker Varje onsdag är det torgdag då alla “går fram” och det är fullt med folk överallt. Tidaholm är stan med runt 700 arrangemang varje år och där alla är med när det händer nåt på stan. Stora folkfester är Konstnatten, Kräftivalen och framförallt Cruisingen.

Hellidens folkhögskola har sina lokaler i och runt Hellidens Slott på sluttningen över staden. Folkhögskolan startade i början av 1950 talet och ägs av Blåpbandsrörelsen. Vi har en tydlig policy mot alkohol och droger som inte är tillåtna på skolan. Vi vill vara en fristad för de som haft en uppväxt skadad av droger, eller själva behöver undvika dessa och de som helt enkelt vill ha en bra, trygg och säker studiemiljö.

Du betalar för material och böcker, liksom för kostnader i samband med studieresor och studiebesök. Om du vill äta och bo på Helliden betalar du särskilt för detta (4 260 kr/månad för boende i eget rum med frukost, lunch och hyra, 3 670 kr/månad för boende i dubbelrum med frukost, lunch och hyra).