Allmän kurs

Vill du läsa in grundskole-och gymnasiebehörighet för vidare studier till högskola?

Kursen passar dig som behöver bättra på dina kunskaper på grundskole- eller gymnasienivå. Den öppnar en rad olika möjligheter till vidare studier men ger dig också ett bättre självförtroende och en bredare allmänbildning.

Här arbetar du och dina lärare tillsammans för att du ska klara dina mål! Det finns alltid ett nytt sätt att förklara det du tycker är svårt. Lärarna arbetar för att du ska få en undervisning som passar dig och att du ska kunna ta ett eget ansvar för att nå ett bra studieresultat.

Behörigheter

Det är dina förkunskaper och tidigare studier som bestämmer hur länge du behöver studera (1-3 år) för att nå den behörighet du vill ha.

Kontakta skolan så hjälper vi dig att se vad just du behöver studera för att nå ditt mål, kanske går det snabbare än du tror?

0502/178 00

 

 

Så här gör du när du ansöker.

  • Du skriver ett personligt brev där du berättar varför du vill gå och lite om dig själv.
  • Du ordnar ett personbevis för studier /från Skatteverket )
  • kopior på dina betyg och intyg (som du sparar som pdf eller .jpg )

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

Var noga med att ha rätt telefonnummer i ansökan eftersom ansvarig lärare kommer att ringa till dig för ett personligt samtal när vi ser på din ansökan.

ANSÖK HÄR.

Vill du ansöka via post klickar du här.

Kurstid 2019-20 och sista ansökningsdag

Kurslängd 2 terminer.
Kurstid: 21 augusti 2019 – 5 juni2020

Antagning pågår. Sök nu!

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Valbara kurser

Varje läsår innehåller även ett antal veckor med valbara kurser, där kursens ordinarie schema bryts och du väljer fritt ur ett kursutbud. Då kan du välja att göra något helt annat som teckning, drejning, screentryck, läsecirkel, bokbinderi, skrivarvecka, stresshantering, livsfilosofi (kursutbudet varierar från år till år)

Tidaholm är en vänlig liten stad med mycket att uppleva Det finns bussförbindelser med både Falköping och Skövde från Falköping når du Göteborg efter drygt en timme på tåget, Stockholm tar ca två timmar med tåg från Skövde

Vi tar gärna emot dig om du vill komma besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Läs mer om kostnader

På Hellidens folkhögskola kan vi ge följande behörigheter.

Grundläggande behörigheter

Svenska eller Svenska som andraspråk 1, 2, 3
Engelska 5, 6
Matematik 1
Samhällskunskap 1
Naturkunskap 1
Religionskunskap 1
Historia 1

Särskilda behörigheter

Engelska 7
Matematik 2, 3
Samhällskunskap 2
Naturkunskap 2
Religionskunskap 2
Historia 2

Behörigheter till Yrkeshögskola

Svenska eller Svenska som andraspråk 1
Engelska 5
Matematik 1
Samhällskunskap 1
Naturkunskap 1
Religionskunskap 1
Historia 1

>

Allmän kurs är mer än behörigheter

Läser du Allmän kurs läser du alla ämnen som ingår i kursen och kan inte välja bort ämnen. Att läsa här är att bli en del av en grupp, se helheter och lösningar och att utvecklas som människa. Därför har vi obligatorisk närvaro.

Läs mer om hur du blir grundläggande behörig till högskolan på folkhogskola.nu

Är du nyfiken på vilka vi är som jobbar på Allmän kurs hittar du oss under Kontakt. Hör gärna av dig med frågor till kursansvarig Kerstin Alexandersson.