Allmän kurs

Vi läser huvudsakligen ämnen som ger grundläggande och särskild behörighet till högskolestudier.

Kursen vänder sig till dig som behöver bättra på dina kunskaper på grundskole- eller gymnasienivå. Den öppnar en rad olika möjligheter till vidare studier men ger dig också ett bättre självförtroende och en bredare allmänbildning. Den allmänna kursen är den enda kursen på Hellidens folkhögskola som kan ge fullständiga behörigheter för högskolestudier.

På Helliden utformas studiearbetet i nära samverkan mellan deltagare och lärare. Det betyder att du har inflytande över dina studier och att du tar ett stort eget ansvar för att nå ett bra studieresultat.

Behörigheter

Studierna kan ge grundläggande behörighet för högskolestudier. Det är dina förkunskaper och tidigare studier som bestämmer hur länge du behöver studera (1-3 år) för att nå den behörighet du vill ha. På Hellidens folkhögskola kan vi ge följande behörigheter.

Grundläggande behörigheter

Svenska eller Svenska som andraspråk 1, 2, 3
Engelska 5, 6
Matematik 1
Samhällskunskap 1
Naturkunskap 1
Religionskunskap 1
Historia 1

Särskilda behörigheter

Engelska 7
Matematik 2, 3
Samhällskunskap 2
Naturkunskap 2
Religionskunskap 2
Historia 2

Behörigheter till Yrkeshögskola

Svenska eller Svenska som andraspråk 1
Engelska 5
Matematik 1
Samhällskunskap 1
Naturkunskap 1
Religionskunskap 1
Historia 1

Valbara kurser

Varje läsår innehåller även ett antal veckor med valbara kurser, där kursens ordinarie schema bryts och du väljer fritt ur ett kursutbud. Då kan du välja att göra något helt annat som teckning, drejning, screentryck, läsecirkel, bokbinderi, skrivarvecka, stresshantering, livsfilosofi (kursutbudet varierar från år till år)

Tidaholm är en vänlig liten stad med mycket att uppleva Det finns bussförbindelser med både Falköping och Skövde från Falköping når du Göteborg efter drygt en timme på tåget, Stockholm tar ca två timmar med tåg från Skövde

Allmän kurs är mer än behörigheter

Läser du Allmän kurs läser du alla ämnen som ingår i kursen och kan inte välja bort ämnen. Att läsa här är att bli en del av en grupp, se helheter och lösningar och att utvecklas som människa. Därför har vi obligatorisk närvaro.

Läs mer om hur du blir grundläggande behörig till högskolan på folkhogskola.nu

Är du nyfiken på vilka vi är som jobbar på Allmän kurs hittar du oss under Kontakt. Hör gärna av dig med frågor till kursansvarig Kerstin Alexandersson.

Vill du läsa om oss i andra forum finns vi bland annat här:
folkhogskola.nu

Foto ovan: Freja Wilhelmsson