Textilkursen

Några platser kvar! Skynda dig att söka!

En kurs med ett brett textilt innehåll men med tonvikt på textiltryck.Men även andra textila områden som färgning ull, tovning, broderi och textilbild.

Den här kursen ger dig tid att fördjupa och utveckla dig inom varje område

Detta är en kurs för dig som älskar färg, form, det textila arbetet och alla härliga tekniker.

Du arbetar i våra funktionella verkstad som är specialbyggda för handtryck men du har även tillgång till datalabb och fotostudios. Du har tillgång till alla lokaler när det passar dig, dygnet runt.

Från Hellidens textil. Foto Susanne Bosiö

Efter kursen kan du arbeta självständigt med textilt hantverk. Du har naturligtvis även en mycket bra grund för högre studier inom design och form.

I kursen ingår,

 • Screentryck / Handtryck
 • Olika metoder att skissa och utveckla mönster
 • Rapporterade mönster och flerfärgstryck
 • Materialkunskap
 • Färgkomposition
 • Mönsterkomposition
 • Broderi
 • Tovning
 • Färgning
 • Textil bild
 • Att fotografera dina färdiga arbeten

I kursen ingår även foto, krokiteckning, teckning och måleri.

Kursen är en av våra konsthantverkskurser och du läser en del ämnen tillsammans med deltagarna på de andra konsthantverkskurserna.

Tygtryck gjort på Helliden. Foto Susanne Bosiö

Deltagare som tidigare studerat hos oss arbetar idag med mönsterdesign, grafisk form, textilforskning, som illustratör och med textiltryck både som anställda och i egen verksamhet.

Varje läsår innehåller ett antal veckor där du själv väljer att fördjupa dig ytterligare i ett intresseområde, exempelvis foto eller illustration, eller ta del av skolans breda utbud av övriga kurser: litografi, samhällsfrågor, måleri, handpapperstillverkning, bokbinderi, konflikthantering, tusch, skrivande, portfolio och friluftsliv. Både innehåll och antal veckor kan variera mellan läsåren.

Tidaholm är en vänlig liten stad med mycket att uppleva   Det finns bussförbindelser med både Falköping och Skövde  från Falköping når du Göteborg efter drygt en timme på tåget, Stockholm tar ca två timmar med tåg från Skövde

Så här ansöker du till Textilkursen

Några platser kvar!  Skynda dig att söka!

Din ansökan ska innehålla

 • Ett personligt brev
 • Du ordnar ett personbevis för studier /från Skatteverket )
 • kopior på dina betyg och intyg (som du sparar som pdf eller .jpg )

Till din ansökan ska du bifoga ett personligt brev med en kort beskrivning av dig själv och varför du söker utbildningen.

Har du frågor om utbildningen, kontakta  Bertil Lindgren, kursansvarig

Så här gör du när du ansöker.

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan ocj lämnat in den kan du återvända senare , logga in igen och komplettera.

ANSÖK HÄR.

Vill du ansöka via post klickar du här.

Kurstid 2019-20 och sista ansökningsdag

Kurslängd 2 terminer, studietakt 100%
Kurstid: 21 augusti 2019 – 5 juni 2020

Sista ansökningsdag 15 april 2019

Antagningsprocessen

Hur går antagningen till och vad gäller? Läs mer om antagningsprocessen.

Vi tar gärna emot dig om du vill komma besök, se och uppleva hur vi har det här på Helliden. Hör gärna av dig i förväg, så kommer vi överens om en tid och har större möjligheter att ta emot dig på ett bra sätt.

Läs mer om kostnader

Vi har öppet hus 16 mars 2019, Välkommen!