Publicerad

Öppet hus under pandemin

Lördagen den 13 mars arrangerade vi Öppet hus på nätet. I skrivande stund pågår sändningen så vi kan inte fullt ut uvärdera den ännu. Men vi har ett stort antal besökare i våra kanaler och alla vår medarbetare och många deltagare står på tå för att presentera våra kurser.

Om du missade vår sändning har du ändå goda möjligheter att lära dig mer om vår kurser här på sidan. Du hittar dem alla här.

Vi börjar antagningen den 4 maj och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast 4 maj.

Publicerad

Öppet hus på nätet

Lördagen den 13 mars, kl 10-14.30
är du välkommen på Öppet hos oss på nätet.

Varje vår håller vi på Hellidens Folkhögskola ett öppet hus.Då öppnar vi skolan för allmänheten och för dem som är intresserade av att söka kurser hos oss. Det här är en mycket populär aktivitet. Det finns besökare som bott i Tidaholm i hela sitt liv och som för första gången besöker Hellidens slott med anor tillbaka från den tid då Tidaholm fick stadsprivilegier. Och det finns besökare som kommer med hela sin familj från Malmö såväl som från Luleå. Vi brukar få omkring 200 besökare under dagen.

Men, i år kan vi naturligtvis inte genomföra ett traditionellt öppet hus. Eller, kanske är det just det vi kan. Men utan att du behöver resa hit.

Vi kommer att detalj genomföra alla de moment vi brukar göra. Vi kommer att sända direkt från verkstäder där deltagare visar sin verksamhet. Som besökare kan du ställa frågor till oss som är på plats. 

Därtill kommer naturligtvis varje enskild kurs att presenteras på olika sätt, såväl av lärare som deltagare som visar dig runt och berättar om kursen.

Redan nu kan du ställa frågor om våra kurser eller annat du funderar över kring Hellidens folkhögskola.

 

Direktsändning på nätet

Välkommen till vår direktsändning med besök på de olika kurserna. Observera att tiderna kan förändras. Är det en särskild kurs du vill se så anslut i god tid.

10:00 Rektor Lena hälsar alla välkomna. Därefter blir det lite information om dagen.

10:20 Allmän Kurs

10:40 Allmän kurs distans

11:00 Lärarassistenter

11:20 Fördjupningsår kreativa yrken

11:40 Grafisk form och illustration

12:00 Skövde Konstskola

12:20 Keramikverkstaden

12:40 Textilverkstaden

13:00 Silververkstaden

13:20 Hembygd distans

13:40 Grafikskolan

14:00 Berättande foto och Fotoprojekt, två distanskurser

14:20 Avslutning

Direkt efter varje kursbesök och 20 minuter framåt kan du möta lärare och deltagare från kursen i ett videomöte.

Våra studievägledare når du kl 10:30 till 14:30 där du får svar på frågor om såväl folkhögskola och vad som kan komma efter. Du får också veta mer om skolan, materialkostnader och studiestöd.  Möt studievägledarna här.