Publicerad
Josefin Şîlan Karlsson på en blomsteräng hon står med armarna utsträckta och har flera halsband samt en mikrofon hängande runt halsen.

Kulturpris till Josefin Şîlan Karlsson tidigare deltagare på Hellidens utbildning Fördjupningsår kreativa yrken.

-Hur känns det nu när du fått Sparbanken Nords kulturpris 2024? – Jag känner mig väldigt glad och hedrad över priset; det är både ett ekonomiskt stöd och (kanske framförallt) ett kvitto på att det jag gör betyder något för andra. Vilket är hela poängen med att jag arbetar offentligt med mitt skapande.

Vad kommer du göra nu då? -Jobba, haha. Nej men det snurrar på som vanligt med olika projekt och uppdrag. Fast ska också försöka vara lite extra ledig när det bara blir lite fint vårväder.
Du har ju gåttHellidens folkhögskolas utbildning, Fördjupningsår Kreativa Yrken så vi känner ju dig men om du ska beskriva för alla som läser vem du äroch vad du gör? Jag är Scenpoet, konstnär., född 1989. Bor i Vidsel i Norrbotten med två barn, sambo och hund. Gillar skogen. Jobbar mycket med natur, rättvisefrågor, klimat och identitet i mitt skapande. Driver NORRSCEN/POHJOSSEENI/DAVVI LÁVDI –  en ideell förening som arrangerar spoken word och poetry slam runt om i hela Norrbotten.Berätta lite mer om priset du fått.  Det är Sparbanken Nords kulturpris på 50 000 SEK. https://sparbankerna.se/josefin-silan-karlsson-far-sparbanken-nords-kulturpris-2024/

Vad är roligast med att få priset? Det är väl just att det är ett pris som man blir nominerad till – känns väldigt stort att ha blivit nominerad av ett flertal personer och sedan utvald av Sparbankens jury. Det finns så många fantastiska människor som arbetar för och med kultur på olika sätt här i regionen, så det känns snudd på ofattbart att ha blivit utvald faktiskt.
Vad har du gjort tidigare?
En massa olika saker, se gärna på min hemsida https://www.jskordochbild.se/
Vad vill du uppnå med ditt arbete?
Jag vill kunna beröra människor på olika sätt, och bidra med det jag kan för att skapa ett hållbarare samhälle.
Hur har du kommit hit?
Genom sjukt mycket slit och en del tur. Har jobbat både hårt och mjukt, försökt ta magkänslan på allvar och stanna upp och reflektera ofta så jag vet att jag är på min rätta stig. Arbeta med ämnen och projekt som känns meningsfulla och givande. Men också varit noga med momsredovisningen och att skicka mina fakturor i tid liksom.
.