Publicerad

Olle Ekelund har avlidit

Vår kollega och vän, Olle Ekelund, har avlidit. Vi var kolleger på Hellidens folkhögskola, och arbetade tillsammans i många år. Ofta möttes vi på skolan söndag eftermiddag, då vi planerade olika projekt tillsammans.

Olle var mycket engagerad och uppskattad av sina elever och av oss, hans arbetskamrater. Vi gjorde många resor med skolans elever och lärare. Det var till Italien och Israel och andra länder men sedan blev det Grekland och Kreta, som vi lärde känna efter många resor dit. Olle var ofta reseledare tillsammans med kollegerna. Han blev senare studierektor på folkhögskolan de sista åren.

Vi hade också undervisning på kriminalvårdsanstalten under många år och flera av eleverna på anstalten fortsatte på Hellidens folkhögskola. Ofta hälsade de på, när de hade klarat sig i livet och fått riktiga jobb och inte sällan familjer. Olle hade huvudansvar för samarbetet med anstalten. Han var också engagerad i Brottsofferjouren under flera år.

Olle kom från Mariestad och efter studentexamen där fortsatte han sina studier i Lund, där han avlade en fil.mag-examen. I Lund var han också aktiv i Västgöta Nation.

Han passade bra som lärare på folkhögskolan, där många elever bodde på skolan, vilket gav lärare och elever vänskap, ofta för livet. Inte sällan kom tidigare elever och hälsade på, senast i höstas en handfull före detta elever som efter 40 år ville träffa sina tidigare lärare och sin gamla folkhögskola. Olle var en lärare man gärna ville möta.

Vi, Olles kolleger, kommer alltid att minnas honom som en god vän och kamrat.

Lars-Axel Jangbrand, Klas Sjögren, Lars Hjertén