Publicerad

Tovning på distans

Välkommen till en ny kurs i tovning, som inleds med en närträff och som sedan fortsätter på distans. Kursen startar onsdagen den 24 november och pågår till tisdagen den 25 januari. Kursen går på halvtid, 50 procent.

Tovning är ett hantverk med många möjligheter. Färg, yta, form, kvalité och användningsområde går att variera på många olika sätt. Möjligheten att sätta en personlig prägel på sitt arbete är stor. I denna kurs får du lära dig grunderna i tovning, nunotovning samt tredimensionell tovning (tovning runt mall.) Du kommer också få grundläggande kunskap om svenska ullraser samt olika ulltyper och deras användningsområden.

Kursen riktar sig både till dig som har erfarenhet av textilt skapande sedan tidigare och till dig utan tidigare erfarenhet. Kanske har du ett intresse av att lära dig mer om naturmaterial och hur vi kan ta tillvara på den svenska ullen. Eller kanske du helt enkelt vill få ny inspiration och nya idéer i ditt eget skapande.

Undervisningen är förlagd främst på kvällar och helger. För att gå kursen ska du ha tillgång till en smartphone/platta/dator och en stabil internetuppkoppling. Inga andra förkunskaper krävs.

Om kursledaren

Mariel Roxendal har mångårig erfarenhet av tovning. Hon har gått Sätergläntans textila utbildning och undervisat i slöjd i grundskolan. I den egna ateljén skapar hon tovade bilder/skulpturer och bärbara plagg. Hon färgar mycket ull och silke själv för att få levande ytor på det tovade. Älsklingsfibern just nu? Mohairull från angorageten- för dess otroliga glans och lockighet.

 

Fysisk närträff

Lördag–söndag 27-28 november

Digitala undervisningsdagar

Lördag 11 december

Tisdag 27 december

Lördag 8 januari

Lördag 22 januari

 

Det blir även kortare träffar online däremellan för handledning.
De datum som är angivna ovan som digitala undervisningsdagar får du undervisning via nätet i vårt digitala klassrum. Under veckorna får du kursuppgifter som du löser tillsammans med läraren och dina kurskamrater.
Du väljer själv dina tider under veckorna. Du behöver dock vara med i klassrummet vid de digitala undervisningsdagarna, vid uppropet den första kursdagen och vid avslutningen på kursens sista dag.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri. Kostnader för material samt för kost och logi på närträffen tillkommer. Kursen är CSN-berättigad.  Mer info kommer i välkomstbrevet vid bekräftad antagning.

Anmälan

Anmäl dig via denna länk.

 

Kontakt

Om du behöver komma i kontakt med kursledaren når du henne här:

Mariel Roxendal

Mariel@roxendal.com

073-599 31 35