Publicerad

Valborg på Helliden

Välkommen att fira Valborg på Hellidens folkhögskolan nu på söndag den 30 april.

 

18 Caféet och aktiviteter i slottsparken öppnar

19 Vernissage Litografiska museet

20 Musik och vårtal

ca 21.30 Ljusspel mot slottet. Tiden är inte exakt, vi avvaktar tills det blir mörkt nog för bäst effekt

 

Årets vårtalare är Alex Bergström som bland flera andra uppdrag är ordförande för Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Våren hälsas i slottsparken med sång och musik. Vulcans Musikkår och Valborgskör medverkar. Litografiska museet visar en minnesutställning med tryck av Karl-Åke Nyström. Dessutom finns det kaffeservering i slottet och i parken finns våfflor, korv och annat trevligt.

Valborgsmässofirandet kan samla runt 1 000 personer. Parkering är alltid ett problem och det bästa är att parkera nere vid Hökensåsskolan eller vid SISU-stugan.

Årets firande blir traditionsenligt på många sätt, med eld och ett program som känns igen från tidigare år. Nytt för i år är dock att vi byter ut fyrverkerierna mot ett ljusspel mot slottet.

Firandet kan genomföras tack vare engagemang från olika parter. Arrangemanget sker i samverkan mellan Blåbandsrörelsen, Musik i Tidaholm, Ecumeniakyrkans scouter, Litografiska Akademin och Hellidens folkhögskola. Även caféserveringen sker med hjälp av frivilliga krafter. Det är fint att så många sluter upp och hjälper till!

Välkommen!