Publicerad

Läsåret har startat

Så har läsåret 2017-18 startat sina långkurser med traditionsenligt upprop. Rektor Lena Elmquist inledde med ett tal:

— Vår verksamhet här mer än bara en skola, vi ska bidra till att stärka och utveckla demokratin. Det gör vi bland annat genom att vi försöker delta i samhällsdebatten och koppla vår undervisning till det som händer runt omkring oss och i samhället, framhöll Lena.

 

Rektor Lena inledde med traditionsenligt tal.

 

Alla lärare är glada, gladast är dock Bosse, för han ska vara kurator.

 

Glada lärare på uppropsdagen, Björne, Kerstin, Yvonne, Micke, Bosse, Rikard, Susanne, Katarina, Anna, Lasse, J-M och Bertil.

 

Publicerad

Uppropet avklarat

Alla var där, åtminstone nästan. Plus några till. Alltså, ett helt vanligt upprop till ett nytt unikt läsår på Hellidens folkhögskola.

Rektor Lena Elmquist inledde med som vanligt några väl valda ord om var årets deltagare faktiskt hamnat någonstans:

— Ni har hamnat i paradiset, det var vad fick till oss i vår senaste utvärdering, berättade Lena och hälsade varmt välkommen till ett nytt fantastiskt läsår.

upprop

karin och gunilla
Många rycktes med i den allvarsamma delen av uppropet, men inte Gunilla och Karin som satt och busade. Hoppas inte att tjuvnypet syns för tydligt, bara.
Publicerad

Skolstart höstterminen -15

Välkommen till Hellidens folkhögskola i höst! Vi startar terminen med upprop tisdagen den 25 augusti, kl 12.00. Därefter äter vi en gemensam middag kl 13.00. Kl 14.00 träffas alla  linjevis i sina respektive lokaler. Dagen slutar ca 15.30.

Läser du en distanskurs?

Läser du en distanskurs, kan din första kursdag se lite annorlunda ut. Du får särskild information via brev eller mejl.

Allmän kurs distans: dina studier startar formellt tisdagen 25 augusti, men den första träffen på Helliden startar kl 12.00 måndag 31 augusti. Cirka en vecka innan kursstart får du ett brev med mer information om vår träff här. Du som vill bo på skolan under träffen, behöver boka rum via skolans expedition, 0502-178 00 /exp@helliden.se   Boka i god tid innan.

Hitta hit

Skolan ligger på Hellidsberget i utkanten av Tidaholm. Här hittar du en vägbeskrivning.

Uppropet 12.00, är i skolhuset. Skolhuset ligger mittemot slottet och har två ingångar på framsidan. Gå in genom nedre ingången och  gå sedan in genom första dörren till höger, där hittar du Målarsalen och uppropet :)

Middagen kl 13.00 är i matsalen. Matsalen ligger i slottet, direkt till vänster innanför slottsportarna.

Träff linjevis kl 14.00. Lokal meddelas vid uppropet.

Ska du flytta in på internatet?

Du som ska bo på skolan har tillgång till ditt rum från kl 9.00 på tisdagen. Du kan komma tidigare, med då behöver du kontakta oss först. Ring  i så fall rektor Lena Elmquist, 0502-178 10, eller skolans expedition, 0502-178 00. 

Vi serverar te och smörgås mellan kl 18.00-20.00 på måndagskvällen, för dig som kommer under måndagen. På tisdag finns det förmiddagskaffe med smörgås, mellan kl 9.00-10.00.

Läs mer om att bo här  och om att flytta in

Vi vill än en gång påminna om att Helliden är en alkohol- och narkotikafri miljö.

Har du frågor kan du alltid mejla eller ringa expeditionen, exp@helliden.se, 0502-178 00

Varmt välkommen till oss!