Publicerad

Lillian Jacobsson till Liljevalchs

Lillian Jacobsson som går andra året på Skövde Konstskola har antagits till Liljevalchs vårsalong.

— Det känns riktigt roligt och spännande, berättar Lillian. Särskilt med tanke på att det var rekordhögt antal ansökningar i år så det var stor konkurrens om platserna. Just nu känns det som en motivation att fortsätta jobba hårt med det jag gör. Förhoppningsvis så ger det en viss tyngd i högskoleansökningar framöver. Jag hoppas verkligen att detta ger mig en knuff i riktning mot mitt mål för nästa år, att studera fri konst på någon högskola.

Det bidrag som Lillian blev antagen med är en variant av Rubiks kub. Vi undrar vad det är för material, papier maché? Är den tovad? Och hur i hela fridens namn ska man lösa den?

— Ha-ha, den går inte att lösa, svarar Lillian. För mig har den en filosofisk grund i att livet inte är till för att försöka lösas utan det bara är.

— Tack vara påtryckningar från min lärare Björne så började jag att alltid anteckna mina bildidéer direkt och detta var just en sådan. Det är en gatsten målad med akryl.

Vi gratulerar Lillian till utmärkelsen och önskar henne lycka till.