Publicerad

Lillian Jacobsson till Liljevalchs

Lillian Jacobsson som går andra året på Skövde Konstskola har antagits till Liljevalchs vårsalong.

— Det känns riktigt roligt och spännande, berättar Lillian. Särskilt med tanke på att det var rekordhögt antal ansökningar i år så det var stor konkurrens om platserna. Just nu känns det som en motivation att fortsätta jobba hårt med det jag gör. Förhoppningsvis så ger det en viss tyngd i högskoleansökningar framöver. Jag hoppas verkligen att detta ger mig en knuff i riktning mot mitt mål för nästa år, att studera fri konst på någon högskola.

Det bidrag som Lillian blev antagen med är en variant av Rubiks kub. Vi undrar vad det är för material, papier maché? Är den tovad? Och hur i hela fridens namn ska man lösa den?

— Ha-ha, den går inte att lösa, svarar Lillian. För mig har den en filosofisk grund i att livet inte är till för att försöka lösas utan det bara är.

— Tack vara påtryckningar från min lärare Björne så började jag att alltid anteckna mina bildidéer direkt och detta var just en sådan. Det är en gatsten målad med akryl.

Vi gratulerar Lillian till utmärkelsen och önskar henne lycka till.

Publicerad

Skövde konstskola på studiebesök

Nyligen besökte Skövde konstskola en av sina tidigare deltagare, Anna Ekenstierna, i hennes ateljé i Göteborg. Hon visade flera av sina stora målningar och vi besökte även en av hennes offentliga utsmyckningar. Framförallt berättade hon engagerat om sin vardag som konstnär i Göteborg och initierat om den ekonomiska berg- och dalbana som väntar den som vill leva på sitt konstnärsskap. Hon beskrev konkurrensen om offentliga utsmyckningar, och stipendier. Anna fick Göteborgs stads kulturstipendium för några år sedan.

 

Skövde konstskola är studieförberedande inför högskolestudier, men också yrkesförberedande. Även om ett stort antal av våra deltagare under åren har fortsatt sina studier på någon högskola inom fri konst/illustration, arkitektur och design är det även många som trots att de inte fortsatt studera på någon högskola, idag är framgångsrika inom många områden.