Lediga tjänster

Vi söker nu en bildpedagog på heltid

Vi behöver en ny pedagog som ska undervisa på våra långa konstkurser.

I arbetsuppgifterna ingår undervisning i teckning och illustration, måleri med akryl, olja, akvarell och tempera, krokiteckning och modellmålning, komposition och färglära, bildanalys och konsthistoria. Tjänsten innebär undervisning på konstskolan i Skövde och på de långa konstkurserna på Hellidens folkhögskola i Tidaholm. Tjänsten kan delas på två personer.

Vi söker dig som har en bildlärarutbildning eller en konstnärlig utbildning på högskolenivå. Folkhögskollärarutbildning eller annan motsvarande lärarutbildning är meriterande, liksom erfarenhet av pedagogisk verksamhet och eget konstnärskap.

Att arbeta som lärare på en folkhögskola är inte som andra lärarjobb. På folkhögskolan finns ett nära samarbete mellan lärare och deltagare, både i utformandet av kurserna och i det dagliga arbetet. Arbetet kan innebära tjänstgöring på kvällar och helger och arbetsbelastningen kan vara olika stor under veckorna.

Hellidens folkhögskola bedriver folkbildningsarbete med cirka 210 deltagare på långa kurser i skolans lokaler och på distans samt korta kurser och konferensverksamhet. Skolan drivs av Blåbandsrörelsens folkhögskoleförening. Blå Bandet är en nykterhetsorganisation som arbetar för ett tryggt samhälle, fritt från alkohol och andra droger, där alla människor har lika värde. Den som vill arbeta här ska ha förståelse för huvudmannens ideologi och vara solidarisk med skolans alkohol- och narkotikafria miljö. Du kan läsa mer om skolans huvudman här.

Varaktighet/arbetstid: Heltid, tillträde 2019-08-01 eller efter överenskommelse

Lön: Fast lön, enligt avtal och överenskommelse.

Ansökan: Din ansökan, personligt brev med CV, skickas till Hellidens folkhögskola, 522 94 Tidaholm eller till lena.elmquist@helliden.se.

Sista ansökningsdag: 18 april 2019.

Närmare upplysningar om tjänsten: Rektor Lena Elmquist, 0502-178 00

Facklig kontaktperson: Förbundet Folkhögskollärarna, Yvonne Jonsson, 0502-178 17.