bild på igor

Igor läser till byggingenjör

“Bestäm dig från början!”

Igor Gergesa läser idag till byggingenjör på Högskolan i Skövde. Han gick på Allmän kurs med social profil,  år 2009-2012. Där läste han alla ämnen som gav grundläggande behörighet till högskolan, med extra fokus på matematik. Det sista året bodde han också på slottet. Vi frågar honom vad han minns mest från Helliden och från allmän kurs?

Jag har massor av fina minnen från Helliden.  Det första året åkte vi på en fin klassresa till Smögen. Där spelade vi kubb, grillade och njöt av fina dagar på västkusten.

Jag har också haft roliga idrottslektioner, flera fotboll- och volleybollturneringar. Det var kul att tävla och det var roligt att möta olika lag från andra folkhögskolor.

Mitt sista år, här minns jag alla roliga stunder som jag hade med mina kamrater på slottet. Och alla bra lärare som alltid ställde upp för sina elever, och personalen som var trevliga och glada.

På vilket sätt har utbildningen påverkat det
du sysslat med sedan?

Utbildningen gav mig en bra grund för framtida studier på högskolan. Jag lärde mig hur jag kan förbättra studietekniken och få en bra motivation till mina studier. Utbildningen har hjälpt mig att utveckla mina förmågor och färdigheter inom matematik. På Helliden gjorde vi flera specialarbete, som idag hjälper mig att skriva tekniska rapporter.

Har utbildningen påverkat dig som person?

På Helliden har jag förbättrat mina sociala färdigheter och kompetenser. Jag utvecklades väldigt mycket som en person, genom att samarbeta och jobba i grupp.  Utbildningen hjälpte mig att bli mer organiserad och noggrann, jag blev både mer detaljinriktad och fick en bredare syn på livet.

Vad skulle du vilja säga till den som precis ska börja på Allmän kurs på Helliden?

Du som ska börja Allmän kurs,  bestäm dig redan från början vad har du för mål med utbildningen. Vill du jobba efter utbildningen eller vill du studera vidare? Studier blir både lättare och roligare om du vet vad du ska göra sen.

Ta chansen och börja njuta av livet på Helliden redan från första dagen! Var med på alla  aktiviteter och idrottslektioner. Använd Hellidens studiemiljö maximalt, eftersom det är det som saknas mest efter att man har lämnat skolan.

Frågan du inte fick, men som du hemskt
gärna skulle vilja svara på?

Vilken studieteknik skulle du rekommendera? Försök att bygga upp din egen studieplan och alltid ha koll över din studiedisciplin. Försök att lära dig så mycket som möjligt varje dag och skjut inte upp saker till morgondagen. Samtidigt glöm inte att ha det kul och roligt under studietiden.