Linnea gick allmän kurs

Linnea är en av de mest sprudlande glada personer jag träffat. Det är som att hennes skratt fortfarande hänger kvar i väggarna i “tvåan”. Nu är det ett par år sedan hon firade sin student här på Allmän kurs. Vad har hänt sedan dess? Och hur var det att gå här? Vi börjar med att fråga henne om hon har några speciella minnen härifrån?

– Oändligt många!! Miljön i sig, för det första. Alla vänner, lärare och fester. Myskvällar på internatet och fotosessioner nere i källaren. You name it! När det gäller utbildningen kring konsten var det nog mest den vardagliga kreativiteten som satte fart. Jag har ju alltid tecknat, men med bättre teknik kände jag mig mer självsäker då jag gick med på att teckna ett skivomslag på fem dygn.. Omslaget skulle pryda bandet Kadawathas skiva som de sålde på sin två månader långa USA-turné som de gjorde tillsammans med världsbandet Paramore m.fl. Över 30 spelningar gjordes och varje konsert hade en publik på runt 8000-10 000 människor. Skivan såldes i x antal tusen kopior och mitt “verk” fick mycket uppmärksamhet. Vet inte om jag hade vågat tacka ja till det här om jag inte hade fått sådan grundlig vägledning under utbildningstiden.

Naturvetenskapligt – tekniskt basår på Högskolan

– Dessutom växte både mitt intresse för naturkunskap och humanistiska ämnen på nytt medan jag studerade på Helliden, men också de språkliga delarna. Så direkt efter min examen satte jag igång att läsa ett Naturvetenskapligt- tekniskt basår på Högskolan i Skövde för att förbereda mig inför högre studier, samtidigt som jag tog upp mitt skrivande igen. Snart har jag nog tillräckligt med material för att få ihop den där boken jag alltid drömt om att skriva.

Större självförtroende och fina vänner

-Utbildningen gav mig som sagt mer självförtroende gällande min egen förmåga att kontrollera mina val i livet, ett pånyttfött engagemang för de humanistiska frågorna och i och med alla de fina vänskapsbanden man knöt, har jag nu erfarenheter jag aldrig skulle vilja byta bort. Detta har tydligt påverkat mig som person, vän och konstnär.

Friskvård och Feelgood

-Idag jobbar jag som gruppträningsinstruktör i fyra olika pass på företagshälsovårds- och gymföretaget Feelgood i Skövde. Där arbetar jag dessutom tre dagar i veckan som receptionist m.m. Det är ett utmärkt tillfälle för att få lära sig om friskvård, vilket jag tror är det jag vill satsa på i framtiden, trots att man fortfarande går runt i “sökarzonen” i väntan på att poletten om vilken vidarutbildning man ska välja ska trilla ner.

n645833907_582118_7764

Vad skulle du säga till någon som precis
ska börja på Helliden?

-Tveka inte! Ta tillfället i akt att utforska nya världar, var öppen för nya infallsvinklar och ta till vara på möjligheten att få den kunskap du behöver och har rätt till, för att sedan ta dig vidare ut i livet – i ditt liv som bara du bestämmer över. Utnyttja dessutom gärna det faktum att lärarna både har tid för dig och bryr sig om dig, som individ och elev, på riktigt.

Hur ställde du dig till att skolan är helt
alkohol- och drogfri?

– Det var egentligen något som man aldrig kände att man behövde ifrågasätta. Dels hade vi så roligt på egen hand, men det gav också alla där samma chans att kunna fokusera på sin skola och sina relationer till varandra. En alkohol- och drogfri miljö gav en trygghet för alla, oavsett bakgrund, och lät dessutom kreativiteten bevaras som äkta. Precis som det ska vara :) och lycka till!

n645833907_582130_7034