Therese gick Allmän kurs

Therese Andersen Gunnarsson, gick två år på Allmän kurs för några år sedan, nu snart färdig läkarsekreterare.

Behörig, säkrare och starkare

Jag tog studenten tack vare Helliden och det var en stor grej för mig, jag gjorde färdigt något som jag hade påbörjat och det har jag sällan gjort innan, så då växte jag som person. Jag har ju fått behörighet till den läkarsekreterarutbildningen som jag går nu, men så har jag även utvecklats som person.

Som en familj

Helliden är en liten skola så det känns ganska familjärt. Jag kände mig aldrig pressad eller stressad när det gällde skolan, utan kunde arbeta i lugn takt.

Lärarna är lätta att prata med, mänskliga och förstående. Det går bra att komma överens och ha kul med dem. De litade alltid på oss och därmed så fick vi mycket frihet i våra studier och vi kunde till stor del utforma studierna och bestämma mycket själva. Lärarna var aldrig omöjliga för våra förslag, samtidigt har de tid att ägna sig åt en.

Julfester att minnas

Jag har många bra minnen från Helliden, men ska jag välja ett så är det julfesterna. Då var det alltid så mysig stämning, alla på skolan var där, alla var glada och alla umgicks med alla! Alla linjer, elever och lärare blandades. Massa god mat, julstämning, SÅNG och DANS! Mycket skratt, glädje och kärlek. Och allt utan alkohol!

Hjälp i livet

Jag har fått bättre självförtroende och mer sociala färdigheter. Det hjälper mig mycket i mitt liv.