Publicerad

Anna Larsson till New York

En av våra alumner, alltså tidigare deltagare på skolan, Anna Larsson, har i dagarna tvingats dementera ett rykte som påstår att hon lämnar sin hemstad Tidaholm för New York. Alla som känner Anna förstår ju att hon aldrig skulle göra den prioriteringen. Så vi ringde helt enkelt upp henne för att få det ur hästens mun.

1. Hallå, Anna Larsson, ska du flytta till New York nu?

— Haha nej , I wish. Jag ska leverera ett gäng illustrationer till ett företag i New York. Digitalt, förstås, bäst för mig och bäst för klimatet. Det ska betydligt mer till för att jag ska lämna Tidaholm än så, berättar Anna med ett skrockande skratt.

2. När gick du på Helliden och vilka kurser har du gått hos oss?

— Precis i början av det nya millenniet gick jag den kurs som då kallades Informationslinjen, den som i dag heter Grafisk design.  Då fanns det två inriktningar, en mot text- och bildkommunikation och en mot grafisk produktion. De var ettåriga och jag gick dem båda, säger Anna med något drömskt i blicken.
Därefter påbörjade jag den konstlitografiska kursen på Grafikskolan 2005, men det var inte min grej så hoppade av den efter ett tag.  Mitt tredje möte med Hellidens folkhögskola blev 2006-07 då jag gick första året av kursen Yrkesförberedande konstnärligt fördjupningsår, den som i dag heter Fördjupningsår för kreativa yrken, distans.

3. Vad är ditt bästa tips för den som vill komma med där karriären kan få en skjuts?

— Kör ditt eget race, tro på dig själv och det du gör och jobba hårt, svarar Anna blixtsnabbt som om detta vore det mantra hon vaknar till varje morgon.

4. Valfri fråga som du kan skulle vilja ställa till dig själv?

— Jag ställer mig frågor jämt och ständigt. Om jag inte hade gjort det skulle jag varken finna svar eller utvecklas.

Vi önskar Anna lycka till med det nya uppdraget och ser fram emot nästa tillfälle då hennes alster poppar upp i olika kanaler. Anna har alltid haft en hög närvaro på nätet, en del av hennes arbeten hittar du på hennes egen webb, www.avanna.se. På Instagram hittar du henne här och där.