Tidigare deltagare berättar

Att ha huvudet bland molnen av Hanna Dahlstedt

Här kan du läsa intervjuer med några av dem som tidigare gått Grafisk form och illustration. Du kan också ta del av några kommentarer från utvärderingarna.

Amanda och Erik gick Grafisk Design

 

Ebba Hägne gick Grafisk Design

 

Sofia gick Grafisk Design

Röster från utvärderingarna

Funderar du på varför just du skulle välja vår utbildning Grafisk form och illustration. Så här svarar tidigare deltagare:

På Helliden får du studera i väldigt fina lokaler, med bra lärare. Du får utrymme att arbeta hur mycket du vill eftersom att lokalerna alltid är tillgängliga. Skolan ligger dessutom i en fantastiskt inspirerande och rogivande miljö, vilket gör det hela ännu bättre.

Jättebra tillfälle att ta reda på vad man skulle kunna tänka sig jobba med, eftersom det är så varierat innehåll så har jag fått mer koll på vad jag tycker om att göra och även tvärtom. Trevliga och bra lärare och mysigt att bo på slott nära skogen och natur. Öppen miljö med utrymme att testa på utan att vara rädd för att misslyckas!

Grymt roligt läsår, jag har verkligen utvecklats! 

Jag har gått från att ha absolut noll kunskap inom ämnet till att kunna göra egna böcker, kampanjer och så mycket annat. Mitt år har varit fantastiskt.

Två stoooooora plus: GENOMTÄNKTA OCH ROLIGA UPPGIFTER med mycket uppmuntran till idébaserat arbete och kreativitet. MYCKET VARIATION med valbara veckor, projektveckor, gästlärarveckor etc.

Ett perfekt tillfälle att få tiden till sin portfolio och att söka vidare till andra högre utbildningar. :)

Mixen mellan analogt och digitalt har gjort att jag utvecklats otroligt! Genom att lära mig olika tekniker, kan jag äntligen få utlopp för mina idéer.

Lärt mig såååå mycket, och har fått tid att bygga en bra grund inom ämnet.

För att jag har kunnat söka och komma in på en högre utbildning!

Det är fruktansvärt roligt, en lär sig många nya saker en inte reflekterat över innan. En har mycket rum till att anpassa uppgifterna efter eget intresse samt stil vilket bidrar till att en kommer längre inom sitt egna uttryck. Är därför lättare att inte tappa motivationen och istället bli mer taggad till att utföra uppgiften. Vi får även många roliga uppgifter. Kollektivet är även en trygg plats där en kan finna sin egna grupp som en trivs väl med och kommer nära.

Det är en perfekt ställe för alla som är intresserad av att utveckla eller upptäcka sitt kreativa sida. Skolan ligger i ett väldigt vackert och fridfullt miljö, lokalerna är fräscha och tillgången till material och verkstad är väldigt bra. Alla lärare är mega trevliga och hjälpsamma. Det passar bra både för en som vill ta ett eller två års paus från jobbet och bara prova på någonting kreativt, men också för folk som vill fördjupa sig inom ett speciellt ämne för att kunna söka till högre utbildning senare. Alla som är på Helliden skapar någon slags av gemenskap och man hittar trygghet och inspiration från varandra!